Home / Nieuws / Joop ten Broeke 70 jaar koorlid OLV Visitatiekerk

Joop ten Broeke 70 jaar koorlid OLV Visitatiekerk

VELP – Joop ten Broeke (80) kreeg afgelopen zondag 24 november de Gouden St. Gregorius – medaille voor 70 jaar koorlidmaatschap opgespeld door Pastoor Tuan van de Onze Lieve Vrouwe Visitatiekerk in Velp. Een lidmaatschap van 70 jaar bij een kerkkoor komt zeer zelden voor, Joop als bekende solozanger van het Herenkoor is het gelukt. Op 19 september 1939 zag Joop ten Broeke het levenslicht. Toen hij bijna 10 was, meldde hij zich aan als koorknaapje bij het Jongenskoor van de St. Jan te Arnhem en stapte als sopraan 2 jaar later kordaat over naar het koor van de St. Paulus – kerk te Arnhem waar hij tot zijn 22ste bleef zingen. Inmiddels tenor – bariton vertrok hij voorgoed naar Velp en zong eerst bij het Herenkoor van de Christus koningkerk en daarna bij het Herenkoor van de OLV Visitatiekerk in de Emmastraat. Hij trad ook wel eens op als plaatsvervangend dirigent. ‘Joop heeft een enorm liturgisch repertoire op zijn stembanden staan’, zeggen medekoorleden over hem. ‘Hij heeft humor en het is een goed mens’. Het unieke jubileum werd gevierd tijdens de Eucharistie op de feestdag van de heilige St. Cecilia, waaraan het Ontmoetingskoor én het Herenkoor deelnamen. Dat laatste koor heeft overigens dringend versterking nodig, van tenoren en bassen. Zij zijn welkom op de wekelijkse repetitie op donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur in de kerk aan de Emmastraat 18 te Velp. Contact: Ton Voets tel. 026-3623111 of 06-51419332.

Lees ook

Kindervoorstelling Pappa, ik wil clown worden

VELP – Pappa, ik wil clown worden is de titel van de kindervoorstelling die woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.