Home / Rheden-Regiobode / Jong en oud verbonden door leerlingen van de Vlinder

Jong en oud verbonden door leerlingen van de Vlinder

DIEREN – Eenzaamheid onder ouderen is een groot probleem, dat aangepakt moet worden. Dat vinden ook de leerlingen van groep 8 van basisschool de Vlinder in Dieren, die op bezoek gingen bij de overburen van Beverode.

Op eigen initiatief namen de leerlingen contact op met het nabijgelegen zorgcentrum Beverode, met de vraag of zij op een vaste dag in de week op bezoek mogen komen met een aantal leerlingen. Vanuit het verzorgingscentrum werd positief gereageerd en zo brachten Emma, Floriaan, Keano, Niels, Jurre, Shanna, Lydia en Kyana hun eerste bezoek.
Volgens de leerlingen was het zeer geslaagd: “We hebben spelletjes gedaan, zoals Mens-erger-je-niet en Pim-Pam-Pet. Ook hebben we vragen beantwoord uit de babbeldoos. Die mensen van Beverode wisten nog meer dan wij. Zoals op de vraag wie het lied van de Smurfen heeft geschreven, dat wist ik echt niet.”

Het initiatief voor dit sociale plan kwam voort uit een debat op Prinsjesdag. Niet alleen in Den Haag werd op die dag gesproken over de belangrijkste problemen en oplossingen in het land, ook in groep 8 op de Vlinder. De noodzaak voor een oplossing voor de zorg rondom ouderen en het lerarentekort in het onderwijs kwamen tijdens de verschillende debatten duidelijk naar voren. Een groepje leerlingen uit groep 8 had goede argumenten bedacht voor de ouderenzorg. Zo kwamen ze met het idee alle basisscholen naast een verzorgingstehuis te bouwen, zodat de samenwerking tussen deze twee makkelijker zou plaatsvinden. “Wij zijn eigenlijk al zo’n school,” vond groep 8 en dus werd het tijd dit plan daadwerkelijk uit te voeren.
De werkgroep van de klas is op eigen initiatief meerdere keren in gesprek gegaan met de activiteitenbegeleidster van Beverode. “Beide partijen waren ontzettend enthousiast en hebben alles tot in de puntjes voorbereid”, aldus een trotse juf Manon. De bewoners van het verzorgingscentrum waren al bekend met de basisschool in de buurt, omdat zij ook geregeld bezoek krijgen van de kleuters, die rond de feestdagen vaak liedjes komen zingen in de koffiekamer.
Juf Manon hoopt met haar leerlingen echt bij te kunnen dragen aan de zorg en de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen: “Tot aan de kerstvakantie loopt de proefperiode van dit project en we hopen dat we daarna wellicht structureel invulling kunnen geven aan dit fantastische initiatief!”

Lees ook

VVD Rheden wil click-en-collect binnen 2 uur

RHEDEN – De VVD fractie van Rheden heeft burgemeester Carol van Eert verzocht de mogelijkheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.