Home / Brummen-Regiobode / Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

Inzameling koffiepunten voor de regionale voedselbank

EERBEEK/BRUMMEN – De maand december is door de Lionsclub Zutphen opnieuw uitgeroepen tot de inzamelmaand van koffiepunten. Er worden niet alleen Douwe Egbertspunten ingezameld, maar ook koffiepunten van Perla, het huismerk van Albert Heijn.

De opbrengst van de inzamelactie wordt omgezet in gratis pakken koffie voor cliënten van de Voedselbank Zutphen, die actief is in Brummen en Eerbeek, maar ook in Gorssel, Eefde, Warnsveld en Zutphen. Elf winkels in de regio fungeren vier weken lang als inzamelplaats.
In de voorgaande jaren was de inzamelingsactie een groot succes. Met de opbrengst van de afgelopen jaren kon de Voedselbank Zutphen een jaar lang, meerdere keren per maand, een pak koffie aan de voedselpakketten toevoegen. Koffie is een lang houdbaar product dat eigenlijk nooit als restpartij door fabrikanten wordt aangeboden. “Daarom zijn we dan ook ongelofelijk blij met de ondersteuning van de koffiebranders”, aldus Hans Jekel van de Lionsclub Zutphen.
Iedereen die nog DE-waardepunten of Perla-punten in de keukenlade heeft liggen, wordt opgeroepen deze te deponeren in de witte inzamelzuilen. De tellers zouden enorm geholpen worden als de punten in een gesloten enveloppe zitten en het aantal punten op de voorkant is vermeld. In Brummen staan de inzamelbussen bij Primera Bosman en Jumbo, en in Eerbeek staat de verzameldoos bij Plus van Tetering. De inzamelactie van koffiepunten loopt nog tot eind december.

Lees ook

Sportpark onder de rook na brandje in Dieren

DIEREN – De brandweer is zaterdagmiddag 27 februari opgeroepen voor een bermbrand aan de Admiraal …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.