Home / Rheden-Regiobode / Informatiebord over steenbakkersverleden van het dorp Rheden

Informatiebord over steenbakkersverleden van het dorp Rheden

RHEDEN – Vrijdag 13 december om 14.15 uur onthult de heer Wolter van den Brink samen met wethouder Marc Budel van de gemeente Rheden een herinneringsbord bij het bruggetje over De Laak aan de Laakweg in Rheden.

Dit bruggetje is één van de weinige restanten uit het steenbakkersverleden van Rheden. Het herinnert aan de verdwenen route voor arbeiders naar de steenfabrieken De Muggenwaard, Robert Jansen (aan de overkant van de IJssel) en De Marsch in Rhederlaag.
Om de herinnering levend te houden, is de heer Wolter van den Brink een initiatief gestart voor het plaatsen van een bord dat herinnert aan dit arbeidsverleden. Dit bord is nu klaar en wordt vrijdag onthuld. Het Thomassen Mannenkoor verleent muzikale medewerking aan de bijeenkomst. Belangstellenden zijn welkom hier bij te zijn.

Lees ook

Politie rolt netwerk van fietsendieven op

DIEREN – Twee mannen van 40 en 44 uit Dieren zijn aangehouden omdat zij deel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.