Home / Rheden-Regiobode / Herinneringsboekje voor en door ouderen gepresenteerd

Herinneringsboekje voor en door ouderen gepresenteerd

DIEREN – Op maandag 2 december werd het herinneringsboekje Feest van Herkenning’ op feestelijk gepresenteerd op woonzorglocatie Beverode in Dieren. Het boekje met verhalen, quotes en gedichten met als thema december is gemaakt in samenwerking met bewoners van de locatie van Attent in Dieren.

Feest van Herkenning is ontstaan uit een idee van tekstschrijfster Kiki en haar man en grafisch vormgever Dejan, buurtbewoners van Beverode. Zij maken vaker belevingsboekjes en wilden graag samen met bewoners van Beverode een themaboekje maken. Zo ontstond het decemberboekje voor en door ouderen. Bewoners brachten veel mooie onderwerpen en verhalen in, waardoor het boekje twee keer zo veel pagina’s heeft gekregen als oorspronkelijk was bedacht.
Het herinneringsboekje heet Feest van Herkenning, omdat het herinneringen oproept en het aanleiding geeft tot gesprek tussen bewoners, medewerkers, verzorgers en familieleden. Attent Zorg en Behandeling vindt het dan ook fijn om het boekje aan bewoners in alle woonzorglocaties uit te kunnen delen. Het is uiteindelijk de bedoeling om jaarlijks een aantal uitgaven uit te brengen, zodat er een serie van uiteenlopende thema’s ontstaan en er nog meer bewoners kunnen meewerken.
Het decemberboekje werd in de grote zaal in Beverode toepasselijk gepresenteerd, namelijk door Sinterklaas. Hij deelde de eerste boekjes uit aan de bewoners die hebben meegewerkt. Hierna kon iedereen genieten van een feestelijke bijeenkomst met drankjes, hapjes en muziek.

Lees ook

Dorpshuis Rheden zoekt voorzitter

RHEDEN – Stichting Het Dorpshuis Rheden is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Gezocht wordt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.