Home / Brummen-Regiobode / Herdenking slachtoffers bombardement Bosoord

Herdenking slachtoffers bombardement Bosoord

LOENEN – Ook dit jaar wil de Stichting Historie Loenen de slachtoffers van de bom op hotel Bosoord in Loenen weer herdenken. Op zondag 8 december wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen van 75 jaar geleden, waarbij 35 mensen omkwamen; 28 evacués en 7 inwoners van Loenen. Onder hen waren de eigenaar van Bosoord en de onderwijzer van de Aloysiusschool. Zij hielpen in de oorlogsjaren meerdere piloten van de Engelse RAF onderduiken in de schuren van Bosoord. Wrang genoeg was het juist diezelfde RAF die de fatale bommen dropte.
De herdenkingsbijeenkomst vindt plaats op zondagmiddag 8 december in de achterzaal van conferentieoord Bosoord. Vanaf 13.30 uur is iedereen daar welkom voor een kop koffie of thee. Om 14.10 uur – het moment van de inslag van de bom – worden de namen van de slachtoffers bij het Muurmonument op de plek des onheils voorgelezen. Bij de herdenking zullen overlevenden en getuigen aanwezig zijn, die daarna binnen iets vertellen over hun ervaringen en verdere levensloop. De Stichting Historie Loenen heeft in haar recente boek over de oorlogsjaren in Loenen veel aandacht besteed aan deze ramp.

Lees ook

Brummense raad vergadert

GEM. BRUMMEN – De gemeenteraad van Brummen vergadert donderdag 16 september. Er wordt gesproken over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.