Home / Brummen-Regiobode / Grote, sfeervolle Winterfair in hartje Eerbeek

Grote, sfeervolle Winterfair in hartje Eerbeek

EERBEEK – Het centrum van Eerbeek wordt zaterdag 14 december omgetoverd tot een Winter Wonderland. Het Oranje Nassauplein, Stuyvenburgplein en het stationsplein worden omgetoverd staan vol met leuke kramen, er zijn leuke activiteiten en diverse optredens.

Het winkelhart van Eerbeek is zaterdag bezet met tientallen kramen, waarop een heel divers aanbod wordt gepresenteerd. Er zijn leuke snuisterijen voor in huis te koop, kerstdecoraties, verzorgingsproducten, sieraden en accessoires, bloemen, planten en kerststukken, kerstkaarten, leren artikelen, elfenhuisjes, cadeautjes en leuke spulletjes voor kinderen.
Natuurlijk mag allerlei lekkers voor de inwendige mens niet ontbreken. Er zijn traditionele gerechten als oliebollen, appelflappen, wafels en poffertjes, snert en Duitse grillworst verkrijgbaar, maar bezoekers kunnen ook een hapje over de grens eten met churros, loempia’s en saté, kebab en empanada’s.

Net als vorig jaar is er een grote loterij, waarbij mooie prijzen te winnen zijn, beschikbaar gesteld door de Eerbeekse ondernemers en standhouders op de markt. Tui Reisbureau heeft het spel Discover Your Country, waarmee een leuke reischeque gewonnen kan worden .
Voor de kinderen is er volop entertainment. Zo kunnen zijn Anna en Elsa van Frozen ontmoeten en met hen op de foto. Ook de Kerstman is present voor een ontmoeting en een fotomomentje. De kleintjes kunnen eendjes vangen en touwtjetrekken of een ritje maken op de kinder-quadbaan.
Niet alleen interessant voor jonge bezoekers is de roofvogeldemonstratie van Reinier de Vries uit Loenen. Hij neemt verschillende vogels mee, laat zien wat zij kunnen en kan prachtig over zijn dieren vertellen. Het is mogelijk met een oehoe op de foto te gaan.
Daarnaast zijn er op verschillende plekken op de markt optredens. De jonge Zutphense band Out of the Blue de Band brengt de mooiste rock, soul en r&b. Popkoor Almost Famous uit Dieren zingt bekende kerstliedjes. De meiden de dansgarde van Carnavalsvereniging de Dwarsliggers vermaken het publiek met stoere dansmoves. Popkoor Young Voices uit Eerbeek zingt zowel kerstnummers als popliedjes.

De Eerbeekse Winterfair duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Tussen de winkelpleinen rijdt een heuse pendeldienst: een echte brandweerwagen. Daarnaast kunnen bezoekers met de stoomtrein van de VSM een uitstapje maken naar het stoomdepot in Beekbergen, waar ook een kerstmarkt wordt gehouden. Kaartjes hiervoor kunnen alvast worden gekocht via www.stroomtrein.org.

Lees ook

Zorgcentrum De Vier Dorpen viert 50-jarig jubileum

BEEKBERGEN – Op 17 februari 1971 is de eerste bewoner in De Vier Dorpen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.