Home / Brummen-Regiobode / FNV vraagt Pluryn sluiting Hoenderloo Groep uit te stellen

FNV vraagt Pluryn sluiting Hoenderloo Groep uit te stellen

HOENDERLOO – FNV Zorg & Welzijn heeft bestuursvoorzitter Karel Verweij van Pluryn opgeroepen om de sluiting van de jeugdzorginstelling uit te stellen. “De ruim 200 kwetsbare kinderen dreigen nergens terecht te kunnen als de instelling sluit. Bovendien zijn veel medewerkers niet overtuigd van de noodzaak om nu te moeten sluiten”, zegt Jan Verhoeven, bestuurder van de FNV.

Tijdens een bijeenkomst met 100 werknemers van de Hoenderloo Groep heeft de FNV opgeroepen deze specialistische jeugdzorg te redden. “Ook hebben we voorgesteld om samen met Pluryn meer regie en geld bij de overheid te vragen. De medewerkers zijn niet overtuigd van de noodzaak om te moeten sluiten. Er is vooralsnog onvoldoende openheid van het bestuur over de financiële resultaten van de Hoenderloo Groep en Pluryn en van de inspecties van de overheid”, meldt de FNV.

Een actiecomité is opgericht. De medewerkers hebben de bestuursvoorzitter van Pluryn uitgenodigd om op korte termijn tijdens een bijeenkomst de noodzaak beter uit te leggen. Aangezien de instelling specialistische jeugdzorg biedt aan 200 jongeren met zeer complexe, problemen, willen de medewerkers dat alles wordt gedaan om de Hoenderloo groep te redden. “Met de enorme tekorten en wachtlijsten die er nu al zijn in de jeugdzorg, dreigen deze kinderen na sluiting tussen wal en schip te vallen.”
Bij de Hoenderloo Groep, onderdeel van Pluryn, werken 400 mensen. Zij bieden specialistische jeugdzorg en scholing aan 200 jongeren in het Gelderse Hoenderloo en Deelen.

Lees ook

Het Boshuis worstelt zich door coronatijd

KLARENBEEK – Ontmoetingscentrum Het Boshuis in Klarenbeek heeft ook te lijden onder de coronamaatregelen. Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.