Home / Brummen-Regiobode / Feestelijke opening kunstproject viaduct N348 in Brummen

Feestelijke opening kunstproject viaduct N348 in Brummen

BRUMMEN – Zondag 15 december om 13.00 uur opent burgemeester Alex van Hedel het kunstproject onder het viaduct aan de Cortenoeverseweg in Brummen. Het voorheen grauwe viaduct is versierd met kleurrijke schilderingen.

“Ons project heeft gezorgd voor een nieuwe uitstraling van deze poort naar Brummen, de IJsselvallei én de Achterhoek. Een voorheen grauwe plek is nu een waardige binnenkomst van het dorp voor inwoners en bezoekers”, aldus de initiatiefnemers van de Dorpsraad Brummen.
Het kunstproject kwam in de afgelopen twee jaar tot stand met inzet vanuit de Brummense gemeenschap. Na het maken van afspraken met de provincie Gelderland en de gemeente Brummen, werd het benodigde geld ingezameld. Dit ging via een succesvolle crowdfundingcampagne onder de inwoners en met bijdragen van verschillende fondsen, organisaties en (lokale) ondernemers.
Street-art kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesburg maakte een kunstwerk op één zijde. Dorpsdichter EVA schreef een toepasselijk gedicht voor de andere kant. De afgelopen maanden hielpen onder andere enthousiaste dorpsbewoners, leerlingen van twee basisscholen en mensen van de zorgboerderij Cortenoever bij het mooier maken de plek.

Zaterdag 15 december viert de Dorpsraad Brummen de afronding van het kunstproject. Bij het viaduct is er om 13.00 uur een feestelijk moment met een hapje en drankje, muziek én de opening door burgemeester Alex van Hedel. Iedereen is van harte welkom om het resultaat nog eens rustig en van dichtbij te komen bekijken. Belangstellenden worden verzocht om zoveel mogelijk te voet of op de fiets te komen. Bij het viaduct is tijdens de opening geen plek om de auto te parkeren.

Lees ook

Herfstcollectie bij Kledingbank

EERBEEK – De Kledingbank Eerbeek in Tjark Riks Centrum in Eerbeek is weer open. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.