Home / Brummen-Regiobode / Feestelijke ledenvergadering Wereldwinkel

Feestelijke ledenvergadering Wereldwinkel

EERBEEK – De halfjaarlijkse ledenvergadering van de Vereniging Wereldwinkel Eerbeek had onlangs een feestelijk karakter. Dit in verband met het 60-jarig bestaan van Fair Trade. De actieve leden werden verrast met een houtsnijwerkbeeldje. Dit beeldje, destijds gemaakt in Haïti, was in 1959 het begin van de eerlijke handel. In plaats van armen in ontwikkelingslanden geld te geven, was het idee om eerlijke handel op te zetten, door ze een goede prijs voor hun producten te geven en hen zo te helpen om zelfstandig een menswaardig bestaan op te bouwen. De beeldjes anno 2019 zijn gemaakt door een producentengroep op Bali en zijn uitgevoerd in blank hout. Ieder beeldje is uit één blok hout met de hand gemaakt en dus uniek. De Wereldwinkel verkoopt enkele van deze beeldjes zolang de voorraad strekt.

Lees ook

Inwoners Rheden toonden hulpvaardigheid via Steunpunt Coronahulp

RHEDEN / ROZENDAAL – Als het nodig is, staan inwoners van de gemeenten Rheden en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.