Home / Doesburg-Regiobode / Een Engelse kerst in de Martinikerk Doesburg

Een Engelse kerst in de Martinikerk Doesburg

DOESBURG – Op maandagavond 23 december zingt het Kampen Boys Choir traditiegetrouw een Festival of Lessons and Carols in de Martinikerk in Doesburg. Dit is een viering geheel in Engelse stijl.

Net zoals in Cambridge begint het Festival of Lessons and Carols met één enkele jongenssopraan die – in processie – a capella het ‘Once in royal David’s City’ zingt. Daarna volgt het koor, waarna de volgende 75 minuten de mooiste Engelse kerstmuziek klinkt, omlijst door negen lezingen uit het kerstevangelie gelezen door de jongens en mannen van het koor. Een aantal malen worden de aanwezigen uitgenodigd bekende Engelse Carols mee te zingen. Het koor zingt onder leiding van dirigent en choirmaster Rintje te Wies. De orgelbegeleiding is in handen van Sander van den Houten, vaste organist van het Kampen Boys Choir.

Het Festival of Lessons and Carols begint om 16.30 uur; de deuren gaan om 16.00 uur open. Toegangskaarten zijn voor 18,50 euro in de voorverkoop online te koop via de website www.kampenboyschoir.nl. Aan de kerk kosten de kaarten 20 euro. Jongeren tot 18 jaar hebben recht op een ticket van 12,50 euro. Deze zijn eveneens online verkrijgbaar en aan de kerk vanaf 16.00 uur.

Foto: Freddy Schinkel

Lees ook

Digitale kennismaking met voedselbos

BRUMMEN – Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen verwelkomt belangstellenden vrijdag 5 maart om 19.30 uur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.