Home / Brummen-Regiobode / Echtpaar Ziens zestig jaar getrouwd

Echtpaar Ziens zestig jaar getrouwd

EERBEEK – Burgemeester Alex van Hedel kwam donderdag 5 december met zijn vrouw Graziella op bezoek bij het echtpaar Ziens in Eerbeek. Het paar was die dag zestig jaar getrouwd, reden voor een feestje.

Gerrit Ziens (83) komt oorspronkelijk uit Hall hij woonde vlak bij de Brummense brug. Margaretha – Greta – (80) werd geboren in Klarenbeek, maar verhuisde later met haar ouders aan de Imbosweg in Loenen. Ze ontmoetten elkaar bij het dansen, zoals dat toen ging.

De keuze voor de trouwdatum van 5 december was een puur praktische. “Zaal Vreedenberg in Loenen had pas na februari weer tijd en zo lang wilden we niet wachten. En op 5 december waren ook het gemeentehuis en het Gerba Kwartet voor de muziek beschikbaar”, vertelt Gerrit. Sinterklaas kwam die dag niet langs, maar bleef een belangrijke rol spelen op hun trouwdag. Greta kijkt terug op mooie avonden met de hele familie. “We vierden onze trouwdag en Sinterklaas tegelijk, dus we waren altijd bij elkaar. Op ons vijftgjarig huwelijksfeest, dat we vierden in ‘t Ruifje, maakte de Sint een rondje door het dorp en kwam toen ook bij ons even aan. Dat was erg leuk!”

Het paar heeft bijna hun hele huwelijk in Loenen gewoond, eerst op het erf bij de ouders van Greta, later in woningen aan de Burggraaf en Prins Hendrikstraat. Gerrit heeft altijd gewerkt als schilder en had er aardigheid in hun eigen huis ook keurig netjes bij te houden. Daarbij hielden ze allerlei dieren, zoals kippen en geitjes en onderhield hij een moestuin. Toen dat fysiek allemaal niet meer lukte, besloot het paar te verhuizen naar een kleiner huis in Eerbeek en ook hier hebben ze het prima naar hun zin. “Alles is dichtbij en we hebben heel fijne buren”, zegt het paar. Mevrouw Ziens doet de boodschappen lekker op de fiets, als er grote dingen gehaald moet worden gaat meneer mee met de auto.

Het paar kreeg twee dochters en een zoon, drie kleindochters en drie kleinzoons. Samen met hen, de buurvrouwen en een broer van Greta was het zaterdag feest bij zaal Bello in Hall.

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Huiszwaluwtil biedt warm welkom aan Hallse zwaluwen

HALL – Huiszwaluwen vinden sinds kort in Hall een prettig thuis. Eind april werd hier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.