Home / Rheden-Regiobode / Drie films in Filmhuis Dieren

Drie films in Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont zondag 8 december om 20.00 uur de Nederlandse dramafilm De Liefhebbers. Op dinsdag 10 december is om 14.30 uur de remake van The Lion King te zien. Die avond draait om 20.00 uur de boekverfilming De Belofte van Pisa. Alle films zijn te zien in schouwburg Theothorne in Dieren.

De Liefhebbers gaat over het gezin van architect Jan Liefhebber (Jeroen Krabbé). Hij en Lea hebben vier volwassen kinderen, die ze hebben voorbereid op het echte leven: doorzetten, nooit opgeven en sterk zijn. De onderlinge relaties komen echter op scherp te staan als blijkt dat hun vader al een jaar worstelt met beginnende dementie. Voor ieder gezinslid start een eigen acceptatieproces. Hiervoor moeten ze de confrontatie met elkaar én zichzelf aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

The Lion King is de realistische digitale remake van de bekende animatie over leeuwenwelp Simba. Hij woont met zijn vader, koning Mufasa, op Pride Rock op de Afrikaanse savanne. Hij kijkt met bewondering toe hoe zijn vader heerst over het dierenrijk en neemt zijn eigen koninklijke toekomst uiterst serieus. Maar niet iedereen is blij met de komst van de nieuwe prins. Mufasa’s broer Scar, voormalig erfgenaam van de troon, verlangt vanuit de schaduw al jaren naar een plek op de koningsrots. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden probeert Simba uit te zoeken hoe hij datgene wat hem rechtmatig toekomt kan heroveren.

De Belofte van Pisa draait om Samir, die Sam wordt genoemd en fantastisch trompet kan spelen. Zijn tien jaar oudere broer Mo en vriend Soesi zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school afmaakt en diploma haalt. Op zijn beurt belooft Mo hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval. Op eigen houtje begint Sam op het lyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is.. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover pesterijen van klasgenoot IJsbrand en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. Het wordt voor Sam wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden.

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Gewelddadig treffen in Thorbeckestraat

DIEREN – In de vroege ochtend van zondag 12 juli is er een gewelddadig incident …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.