Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgse raad buigt zich over belastingtarieven

Doesburgse raad buigt zich over belastingtarieven

DOESBURG – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Doesburg stelt voor om enkele belastingtarieven te verhogen. Als de raad akkoord gaat, gaan de toeristenbelasting en tarieven voor parkeermeters en – vergunningen omhoog.

De belastingverordeningen worden jaarlijks in de decembervergadering door de gemeenteraad vastgesteld. De opbrengsten worden verwerkt in de programmabegroting voor de komende jaren. De opvallendste onderdelen zijn de wijziging van de toeristenbelasting, de afvalstoffenheffing en de parkeerbelastingen.
In de begroting werd een verhoging voorgesteld van 1,35 euro naar 2,35 euro per overnachting. De raad vond deze verhoging te fors en heeft het college in de begrotingsvergadering van 31 oktober gevraagd dit besluit te heroverwegen en met een nieuw voorstel voor 2020 te komen. Het voorstel is nu het tarief toeristenbelasting voor 2020 te verhogen van 1,35 euro naar 1,50 euro per overnachting.
Bij de tarieven voor de afvalstoffenheffing, die via aanslag geheven wordt, wordt uitgegaan van 100 procent kostendekking. Voor de jaren 2017, 2018 en 2019 zijn de tarieven met maximaal de inflatiecorrectie verhoogd en waren de opbrengsten niet genoeg om de kosten te dekken. Het tekort werd aangevuld met geld uit de reserves van de gemeente. Om de afvalstoffenheffing in 2020 kostendekkend te kunnen maken, moeten de tarieven gemiddeld met 47,6 procent stijgen. Dit komt vooral door de tarieven van het ophalen en verwerken van PMD-afval (plastic, metaal en drankpakken).
Bij de parkeerbelastingen is, inclusief de tarieven voor de parkeermeters, rekening gehouden met de inflatiecorrectie van 3,15 procent.
De gemeenteraad neemt op donderdag 19 december een besluit over dit voorstel.

Lees ook

Openbare parkeerplaats De Bleek wordt uitgebreid

DOESBURG – Om te voldoen aan een toenemende parkeerbehoefte wordt parkeerplaats De Bleek in Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.