Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgse Preek van de Leek met Kathleen Ferrier

Doesburgse Preek van de Leek met Kathleen Ferrier

DOESBURG – Op zondag 2 februari houdt Kathleen Ferrier haar preek van de leek in de Martinikerk in Doesburg. Thema van haar preek is ‘Democratie en vrijheid spreken niet voor zichzelf.’

In het seizoen 2019-2020 staan alle lekepreken in de Martinikerk in het teken van het thema 75 jaar Vrijheid. Ferrier sluit daar met haar lekepreek op aan. Zij vraagt zich af: ‘Hoe gaan wij hier in Nederland en in Europa om met onze democratie en vrijheid? Hoe verhoudt zich dat tot ontwikkelingen in andere delen van de wereld, zoals in Azië? En welke rol speelt geloof dan bij de keuzes die wij maken?’
Ferrier is jongste dochter van de eerste Surinaamse president. Zij was secretaris van SKIN (Samen Kerk in Nederland), de organisatie van migrantenkerken in Nederland. Daarvoor was zij onder andere ontwikkelingswerker in Latijns Amerika. In 2002 werd zij Tweede Kamerlid voor het CDA en heeft zij zich laten kennen als een bevlogen en idealistische politica. Na haar Kamerlidmaatschap woonde en werkte zij vijf jaar in Hong Kong. Afgelopen jaar werd zij voorzitter van de Nationale Unesco Commissie en lied van de Raad van Advies van het College voor de Rechten van de Mens.
De Preek van de Leek begint om 16.00 uur, kerk open vanaf 15.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om Kathleen Ferrier en elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje met een knabbel. Een bijdrage aan de collecte kan dit initiatief in stand houden.

chris.kors@gmail.com

Lees ook

Echtpaar Van Blokland draagt Mosterdfabriek over aan jonge ondernemer

DOESBURG – Dat Doesburg nog steeds bekendstaat als Mosterdstad, is de laatste veertig jaar te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.