Home / Doesburg-Regiobode / Dinie Troost wint Doesburgse vrijwilligersprijs

Dinie Troost wint Doesburgse vrijwilligersprijs

DOESBURG – Dinie Troost kreeg woensdag 11 december de Hens van der Wal-vrijwilligersprijs 2019 van wethouder Peter Bollen van de gemeente Doesburg. De jury roemde mevrouw Troost om haar jarenlange inzet voor talloze doelen.

Dinie Troost is een onmisbare vrijwilliger, zegt de jury. Ze is onder meer al jaren vrijwilliger op de Veerpoort, een van de huiskamers op De Hessegracht. Zij zet zich achter de schermen enorm in voor de bewoners van de Hessegracht. Ze helpt bij onder andere de avondvierdaagse en zorgt ieder jaar met de kerst voor mooie bloemstukken. Ze verzorgt de plantjes en zorgt voor een opgeruimd terras. “Een onmisbare vrijwilliger!”, zegt de jury. Mevrouw Troost kreeg een cheque van 500 euro en mag de ring die daarbij hoort een jaar lang houden.

De publieksprijs gaat dit jaar naar Angela de Vrugt. Inwoners van Doesburg konden stemmen op de negentien genomineerde vrijwilligers. Op de avond zelf sloot de poll en werd duidelijk dat Angela de meeste stemmen had gekregen. Zij ontving daarom de publieksprijs en een cheque van 250 euro. Mevrouw de Vrugt biedt al jaren een luisterend oor aan mensen die in de terminale fase van hun leven zijn. Ook zorgt zij voor gezelligheid in huis. Vaak hebben deze mensen een klein sociaal netwerk of is familie niet in staat de mantelzorg te bieden die nodig is op dat moment. Mevrouw de Vrugt doet dit allemaal met veel liefde.

Wethouder Peter Bollen reikte de prijzen tijdens een feestelijke avond in de Gasthuiskerk. Deze avond was niet alleen bedoeld om de winnaars in het zonnetje te zetten, maar juist ook om alle vrijwilligers in Doesburg een podium te geven en hen te bedanken voor hun vaak jarenlange inzet.

Foto: Han Uenk

Foto: Van links naar rechts: wethouder Peter Bollen, winnares Dinie Troost, winnares van de publieksprijs Angela de Vrugt en genomineerden Jelle Berends, Bartho Engelsman en Liesbeth Bok

Lees ook

Kunst in Loenen te zien tijdens beperkte kunstroute

LOENEN – Het weer werkte niet zo mee maar toch heeft een flink aantal kunstliefhebbers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.