Home / Nieuws / Dieren Noord-Oost in actie voor een AED

Dieren Noord-Oost in actie voor een AED

DIEREN – Het Wijkplatform Dieren Noordoost en Spar Martin & Miranda zijn een inzamelingsactie gestart voor een AED in Dieren-NO. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting proberen ze bij buurtbewoners geld op te halen om zo samen een levensreddende AED te kopen.

De initiatiefnemers van de actie, het wijkplatform DiNO en Spar Martin & Miranda: “In heel Dieren Noord is er geen enkele geregistreerde en altijd toegankelijke AED. Wij vinden dat dat niet kan en daarom maken wij ons sterk voor een AED in Dieren-NO. Samen met de buurtbewoners zorgen we ervoor dat het geld bij elkaar komt en dat we levens kunnen redden. Daarom zeggen zij: u doet toch ook mee?”

Naast de inzamelactie biedt de Spar haar klanten nu ook al de mogelijkheid om het statiegeld van flessen te doneren voor dit doel. Zodra de AED er hangt, de verwachting is begin januari, moeten er ook vrijwilligers zijn die hem kunnen bedienen. Daarvoor is het wijkplatform nog op zoek naar mensen die een reanimatiecursus hebben gevolgd of die deze cursus willen volgen. Belangstellenden kunnen zich melden bij het wijkplatform dino@dierennoordoost.nl of 06-21595529.

De actie is te vinden op: https://www.buurtaed.nl/projecten (project: Cederlaan 6951 Dieren).

Lees ook

Kindervoorstelling Pappa, ik wil clown worden

VELP – Pappa, ik wil clown worden is de titel van de kindervoorstelling die woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.