Home / Nieuws / De Steeg in actie voor 3FM Serious Request

De Steeg in actie voor 3FM Serious Request

DE STEEG – De Steeg zet zich komende maand in voor 3FM Serious Request: The Lifeline. Met deze landelijke actie van Radio 3FM en het Rode Kruis wordt aandacht gevraagd en geld ingezameld voor slachtoffers van mensenhandel. De bewoners van het dorp organiseren verschillende sponsoractiviteiten en zullen de opbrengst op zaterdag 21 december, tijdens Kerst op Steeg, overhandigen aan de 3FM dj’s, die dan door De Steeg lopen.

Drie dj-teams van 3FM gaan mensenhandel op de kaart zetten door bijna 500 kilometer van Zeeland naar Groningen te lopen. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met als doel om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Op zaterdag 21 december doet het dj-team Sander Hoogendoorn en Herman Hofman onder meer De Steeg aan. Het team wordt rond 17.30 uur op de hoek bij het Amaliaplein en De Boecop verwacht en zal daar tijdens de jaarlijkse dorpsbijeenkomst Kerst op Steeg met muziek, glühwein en allerlei activiteiten worden onthaald. De kinderen van basisschool De Lappendeken zullen de cheque met het opgehaalde bedrag overhandigen aan de dj’s.

In de aanloop naar 21 december organiseren de bewoners van De Steeg allerlei sponsoracties om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie. Zo is er op vrijdag 13 december een speciale Lifeline-sponsorloop, voor en door kinderen van basisschool De Lappendeken. En op woensdag 18 december wordt er van 16.30 tot 19.00 uur een Kerstmarkt gehouden in de kerk aan de Hoofdstraat. Deze wordt ook georganiseerd door basisschool De Lappendeken.
Iedereen is van harte uitgenodigd om op zaterdag 21 december vanaf 16.00 uur de 3FM dj’s te verwelkomen tijdens Kerst op Steeg.

Lees ook

VVD Rheden wil click-en-collect binnen 2 uur

RHEDEN – De VVD fractie van Rheden heeft burgemeester Carol van Eert verzocht de mogelijkheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.