Home / Nieuws / De makers van De Spelerij presenteren eigen werk

De makers van De Spelerij presenteren eigen werk

DIEREN – De Spelerij in Dieren draait misschien om de kunst van Jos Spanbroek, maar die wordt al jaren uitgewerkt door werknemers die zelf ook in de kunsten zitten. Hoog tijd dat ook zij een gezicht krijgen. Wie zijn deze werknemers en wat maken zij zelf? Dat is in de kerstvakantie te zien tijdens een tentoonstelling in De Spelerij met werk van deze makers.

Freek Aalten bijvoorbeels is goudsmid, maakt speelgoed en meubels. “Er is niks mooiers dan me terug te trekken in mijn atelier en met mijn handen de ontwerpen vorm te geven en te laten ontstaan. Mooie dingen maken die echte waarde hebben voor mensen is mijn passie. Dat is wat ik het allerliefste doe. ” Ook werk van allround kunstenaar Marieke Jagtenberg- van Wolven is te zien. Zij studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten, Constantijn Huygens en ze schildert, tekent en maakt T-shirts. “Mijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van verschillende lagen bestaand uit acrylverf, spuitbus en pastelkrijt.” Mark Kramer is beeldend kunstenaar. Hij begon in 2001 als zelfstandig beeldend kunstenaar met het maken van ruimtelijke installaties die in binnen- en buitenland tentoongesteld werden. Hij werkt vanuit het Gelderse Leuvenheim.
Bloemkunstenaar Kim Otto leerde alle vaktechnieken aan de Advanced Dutch Floral Design Course te Aalsmeer. “Door de ondergronden zelf te maken en te spelen met diverse materialen kan ik mijn creativiteit de vrije loop laten.”
Jan Schrijvers is tenslotte een echte alleskunner. Hij zorgt voor de meest innovatieve oplossingen voor de uitdagingen die hem geboden worden. Zo maakt hij van een stel kledinghangers de meest bijzondere lampen, windmolens en nog veel meer.

Het werk van al deze kunstenaars is van zaterdag 21 december tot en met zondag 5 januari te zien in het theater van De Spelerij. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op Eerste en Tweede Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag is De Spelerij gesloten.

Foto: een installatie van beeldend kunstenaar Mark Kramer.

Lees ook

Soerenaar is overlast van houtstook spuugzat

LAAG-SOEREN – Steeds vaker lijkt de overlast van houtstook tot ergenissen te leiden. Wat voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.