Home / Rheden-Regiobode / Coöperatie De ZonneRoos gaat van start

Coöperatie De ZonneRoos gaat van start

ROZENDAAL – Woensdag 11 december wordt Coöperatie De ZonneRoos in Rozendaal officieel opgericht. Dit gebeurt tijdens een informatieavond waar de plannen en mogelijkheden van de ZonneRoos zullen worden gepresenteerd.

Belangstellenden worden deze avond geïnformeerd over het idee om op collectieve basis duurzame energie op te wekken in en om Rozendaal en vooral met, voor en door Rozendalers. “Dit willen we gaan doen in de breedste zin van het woord, maar in het begin houden we ons concreet bezig met zonne-energie”, meldt de Coöperatie. Mensen die overwegen zonnepanelen aan te schaffen, kunnen tijdens de bijeenkomst meer te weten komen over de collectieve prijsafspraken die De ZonneRoos heeft gemaakt voor de levering van panelen. Daarnaast wordt informatie gegeven over de voortgang van de besluitvorming rond de gemeentelijke subsidieregeling.
Mensen die al zonnepanelen hebben, kunnen zich laten informeren over de mogelijkheden om opgewekte stroom aan te bieden aan dorpsgenoten. Ook mensen die niet zelf zonnepanelen kunnen plaatsen zijn welkom. Zij kunnen meer te weten komen over de mogelijkheden om stroom te gebruiken die elders in Rozendaal wordt opgewekt, al dan niet met zelf gefinancierde panelen.
De presentatie wordt gehouden in de Serre van Rozendaal achter de kerk en begint om 20.00. De zaal gaat open om 19.30. Vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld en kan via zonneroosrozendaal@gmail.com.

Lees ook

Natuurtuin, solarpark en woningbouw op voormalig hockeyterrein Dieren

DIEREN – Het college van B&W van de gemeente Rheden heeft besloten om voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.