Home / Brummen-Regiobode / CDA voor meer veiligheid in Loenen en Eerbeek

CDA voor meer veiligheid in Loenen en Eerbeek

LOENEN – Onlangs maakte provincie Gelderland bekend dat zij de verkeersstromen door Eerbeek en Loenen (opnieuw) gaat tellen. Dit naar aanleiding van twijfels over de verwachte verkeersstromen die uit een analyse van vorig jaar naar voren kwam. Hier is CDA Apeldoorn blij mee.

CDA Apeldoorn is verheugd dat de provincie deze stap heeft willen maken, temeer omdat onder andere Loenen Zonnedorp steeds haar twijfels uitsprak over de percentages van de verkeersafname door Loenen. Op basis van eerder berekende verkeerscijfers zijn maatregelen gekozen waarbij het (vracht)verkeer in Loenen zou afnemen met 50 procent. Uit analyse blijkt nu dat de verwachte verkeersprognose niet betrouwbaar zijn. Het verkeer door Loenen zal veel minder afnemen dan uit het model bleek.
CDA-raadslid Henk Verheul uit Loenen: “Er werd door de provincie geconstateerd dat het model niet overeen kwam met de lokale situatie. Er werd gebruik gemaakt van een te grofmazig verkeersmodel, waarbij met kleine verschillen in routes tot grote effecten in voorspellingen kunnen leiden. Er zal de komende tijd extra gemonitord worden in de regio Eerbeek en Loenen om een beter beeld te krijgen van het verkeer. Ook zal er gekeken worden naar de routekeuze en waar die van afhankelijk is. CDA hoopt dat door deze nieuwe monitoring er een realistisch beeld ontstaat over de verwachte verkeersstromen door Loenen, waarbij de veiligheid zeker niet onderschat mag worden.”

Lees ook

Online lezing Anna van den Dool

BRUMMEN – Tekstschrijver, auteur en cultureel journalist Anne van den Dool verzorgt donderdag 11 maart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.