Home / Rheden-Regiobode / Canzonet met Mauthausen Lied in Oorlogsmuseum

Canzonet met Mauthausen Lied in Oorlogsmuseum

VELP – Gemengd koor Canzonet uit Dieren treedt zaterdag 14 december op in pop-up museum Rheden in Oorlogstijd in Velp. Op het programma staat onder meer een van de Mauthausen-Liederen. Die liederen zijn zwart of wit. Het verhaal over het kamp Mauthausen gaat over het zwartste zwart uit het bestaan van de mens, maar beschrijft ook het witste wit: de liefde als overwinning op de dood. Canzonet brengt onder leiding van Dineke de Roo één van die beladen muziekstukken ten gehore. Daarnaast bestaat het repertoire van het koor uit a capella-muziek uit verschillende eeuwen, van renaissance tot heden, in meerdere talen en stijlen. De begeleiding van Canzonet is in handen van dwarsfluit Jan Baggerman en van koorlid en accordeonist Ben Jansen.
De aanvang op zaterdag 14 december is om 14.00 uur, de entree is gratis. Aanmelden kan op www.eenpassievoorboeken.nl. Het Pop-up museum Rheden in Oorlogstijd is gevestigd aan de Hoofdstraat 75 in Velp. Het is iedere vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur gratis te bezoeken.

www.canzonet.nl
facebook.com/rhedeninoorlogstijd

Lees ook

Kennismaken met muziek bij DHO

DIEREN – Het Dierense Harmonie Orkest (DHO) verzorgt gratis probeerlessen voor kinderen uit groepen 3 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.