Home / Nieuws / Buurt regelt zelf mezenkastjes tegen overlast rupsen

Buurt regelt zelf mezenkastjes tegen overlast rupsen

ELLECOM – De eiken in de Ellecomse Laan van Avegoor zijn sinds kort zeven mezennestkastjes rijker. De buren van deze straat hopen hiermee de overlast van eikenprocessierupsen komende zomer te verminderen.

Afgelopen zomer werden de bewoners van de Laan van Avegoor, geplaagd door de haren van de eikenprocessierups. Een paar bewoners, bekend met de natuurlijke bestrijding van deze rupsen, hebben de hoofden bij elkaar gestoken en daarna de handen uit de mouwen. Het resultaat: zeven nestkastjes voor mezen. Deze vogeltjes eten graag eikenprocessierupsen.

In het kader van de bevordering van saamhorigheid en het vergroten van de betrokkenheid onder de buren in de laan, zijn de huisjes zaterdag 16 november gezamenlijk opgehangen. De bewoners van de hele laan waren uitgenodigd om de oplevering van deze ‘energie- en co2-neutrale mezenwoningen’ bij te wonen. Het feestelijke moment werd gevierd met glühwein en appeltaart. De bewoners konden een kastje ‘adopteren’ voor ‘hun’ boom.
Een en ander is in overleg gegaan met de afdeling groenbeheer van de gemeente Rheden. Deze vond het een geweldig initiatief, maar stelde wel de voorwaarde dat de laanbewoners de nestkastjes zelf schoonmaken. Dat lijkt geen probleem, de grote schoonmaak staat al als laanactiviteit voor het voorjaar gepland.

Lees ook

Gevonden mammoetresten uit Doesburg onderzocht

DOESBURG – In mei 2019 heeft de Zutphense archeologische dienst in de IJssel bij Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.