woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeUncategorizedBusiness & Shopping: Schilder Johnny Staal met pensioen

Business & Shopping: Schilder Johnny Staal met pensioen

DIEREN – Zijn collega Sjoerd van der Pol had de steiger bij de laatste schilderklus uitbundig versierd. Het kon dan ook niemand ontgaan dat schilder John Staal na 44 jaar de ‘kwast aan de wilgen hangt’.

Na 40 jaar bij schildersbedrijf Van Asselt zette John Staal vier jaar geleden zijn loopbaan voort bij het toen nieuwe Vakschilders Veluwezoom in Dieren. En nu bereikt hij dus als eerste van dat jonge bedrijf de pensioengerechtigde leeftijd. “En het is ook mooi geweest”, blikt hij terug. “Het wordt allemaal wel zwaar. Zeker voor de knieën. Vroeger stond je hele dagen op de ladder. Erg belastend. Gelukkig voor de jongere garde is dat verbeterd en wordt tegenwoordig vrijwel altijd met steigers gewerkt.” De mooiste klussen vond Staal de reparatie van houtrot. Daarin kon hij al zijn vakmanschap kwijt. Elke keer was het weer een uitdaging om toch nog weer een goed resultaat te boeken.
Volgens het spandoek dat aan zijn laatste klus was opgehangen, gaat Staal nu zijn ‘poen verdienen’ op Marktplaats. Hoe zit dat? “Nou, dat snuffelen op Marktplaats en het naar brocantemarkten gaan om het daar te verkopen, is vooral een hobby van mijn vrouw. Maar ik vind het wel leuk om mee te gaan en ik help ook wel zoeken naar ‘handel’. Maar liever nog kijk ik voetbal. Nee, niet meer zelf op het veld. Zoals ik al zei kan dat niet meer met mijn knieën. Maar er is veel voetbal op tv, dus ik vermaak me wel.”

Foto: Wencel Maresch

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...