Home / Uncategorized / Business & Shopping: Schilder Johnny Staal met pensioen

Business & Shopping: Schilder Johnny Staal met pensioen

DIEREN – Zijn collega Sjoerd van der Pol had de steiger bij de laatste schilderklus uitbundig versierd. Het kon dan ook niemand ontgaan dat schilder John Staal na 44 jaar de ‘kwast aan de wilgen hangt’.

Na 40 jaar bij schildersbedrijf Van Asselt zette John Staal vier jaar geleden zijn loopbaan voort bij het toen nieuwe Vakschilders Veluwezoom in Dieren. En nu bereikt hij dus als eerste van dat jonge bedrijf de pensioengerechtigde leeftijd. “En het is ook mooi geweest”, blikt hij terug. “Het wordt allemaal wel zwaar. Zeker voor de knieën. Vroeger stond je hele dagen op de ladder. Erg belastend. Gelukkig voor de jongere garde is dat verbeterd en wordt tegenwoordig vrijwel altijd met steigers gewerkt.” De mooiste klussen vond Staal de reparatie van houtrot. Daarin kon hij al zijn vakmanschap kwijt. Elke keer was het weer een uitdaging om toch nog weer een goed resultaat te boeken.
Volgens het spandoek dat aan zijn laatste klus was opgehangen, gaat Staal nu zijn ‘poen verdienen’ op Marktplaats. Hoe zit dat? “Nou, dat snuffelen op Marktplaats en het naar brocantemarkten gaan om het daar te verkopen, is vooral een hobby van mijn vrouw. Maar ik vind het wel leuk om mee te gaan en ik help ook wel zoeken naar ‘handel’. Maar liever nog kijk ik voetbal. Nee, niet meer zelf op het veld. Zoals ik al zei kan dat niet meer met mijn knieën. Maar er is veel voetbal op tv, dus ik vermaak me wel.”

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Wie kent deze agapornissen?

DIEREN – Groot was de verbazing bij Marion Nap, bewoonster van de wijk Stenfert in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.