Home / Nieuws / Burgemeester op bezoek bij briljanten bruidspaar

Burgemeester op bezoek bij briljanten bruidspaar

VELP – Op maandag 2 december bracht burgemeester Carol van Eert een bezoek aan meneer en mevrouw Hennekes-Van Heusden in Velp. Zij waren dit jaar 65-jarig getrouwd.

Johannes Hermanus Hennekes (Joop) is geboren in Arnhem. Zijn vrouw Hendrika Johanna van Heusden werd geboren in Velp. Ze hebben elkaar leren kennen om een weddenschap van een doosje lucifers bij metaalbedrijf Record. Riek stapte ‘zomaar’ op Joop af om kennis te maken. De heer Hennekes heeft in zijn verkeringstijd gevaren als hofmeester bij de marine op de Hr.Ms. Karel Doorman en de Zr.Ms. De Zeven Provinciën. Mevrouw Hennekes werkte in de huishouding bij diverse families en verzorgde na hun huwelijk de kinderen thuis. Met Kerst brachten zij bakjes rond als bijverdiensten bij diverse cliënten van de firma Bottema uit de Koningstraat in Velp. De heer Hennekes heeft later tot aan zijn pensionering in de horeca gewerkt als kelner bij Postiljon Motel Arnhem.
Uit hun huwelijk zijn vijf zonen geboren. Inmiddels heeft het echtpaar acht kleinkinderen, waarvan zes meisjes en twee jongens. Het echtpaar heeft de eerste vijf jaar van het huwelijk ingewoond bij (schoon-)ouders in Velp op een kamer, samen met hun twee oudste zonen, geboren in 1954 en 1959. In 1960 kregen zij een woning toegewezen in Velp, waar ze nu nog steeds wonen.
De heer Hennekes speelt graag biljart en heeft ruim 25 jaar vrijwilligerswerk gedaan bij De Paperclip. Mevrouw Hennekes houdt van tuinieren, puzzelen en boodschappen doen op de fiets. Ze zijn nog steeds gelukkig met elkaar.

Lees ook

Gevonden mammoetresten uit Doesburg onderzocht

DOESBURG – In mei 2019 heeft de Zutphense archeologische dienst in de IJssel bij Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.