Home / Brummen-Regiobode / BrummenEnergie voorbij mijlpaal van 100 leden

BrummenEnergie voorbij mijlpaal van 100 leden

EERBEEK – Lokale energiecoöperatie BrummenEnergie mocht onlangs niet alleen het 100ste, maar ook het 101ste lid verwelkomen. Mariska de Jong uit Brummen is als 100ste lid de laatste van de eerste 100 leden en hoogleraar duurzaam bouwen Anke van Hal uit Eerbeek is als 101ste lid hopelijk de eerste van de volgende 100 leden die zich bij de coöperatie aansluiten.

Dit heuglijke feit werd gevierd tijdens de Energietafel Warmte, waar Anke van Hal als spreker optrad. De beide dames ontvingen uit handen van voorzitter Jan Emmerzaal bloemen en het boek ‘Hoe gaan we dit uitleggen’ van journalist Jelmer Mommers.

BrummenEnergie maakt samen met meer dan 40 andere energiecoöperaties deel uit van het collectief ‘om | nieuwe energie’. De energiecoöperaties binnen het collectief ‘om | nieuwe energie’ wekken zelf in hun eigen regio energie op uit zon, wind of water. BrummenEnergie realiseert zonneparken in Eerbeek (op de voormalige stortplaats aan de Doonweg) en in Brummen (op de Elzenbos) en is partner in IJsselwind. Daarnaast ontwikkelt ze samen met Rijvereniging en ponyclub De IJsselruiters een zogenaamd postcoderoosproject. Mensen in de regio Brummen die zelf geen zonnepanelen op hun eigen dak willen of kunnen plaatsen kunnen zonnepanelen kopen op het dak van de manege in Brummen.
Op woensdag 11 december is er een informatiebijeenkomst over dit project om 20.00 uur bij manege De IJsselruiters in Brummen.

Foto: Michel Hol

Lees ook

Kinderrondleiding Sint Hubertus

HOENDERLOO – Op dinsdag 25 februari is er een rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.