Home / Brummen-Regiobode / Brand verwoest bedrijfshal Enkweg Eerbeek
.

Brand verwoest bedrijfshal Enkweg Eerbeek

EERBEEK – Een grote, uitslaande brand heeft zondag 1 december een industriepand van Smurfit Kappa aan de Enkweg in Eerbeek verwoest. De naastliggende hallen konden worden behouden, meldt VeiligheidsregioNoord- en Oost-Gelderland (VNOG). De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Rond 18.50 uur werd de brand gemeld door een buurvrouw. Zij hoorde een knal, vermoedelijk van een gesprongen raam, en zag direct de rookwolken uit het pand trekken. Hierop belde zij 112. Direct werd de brand opgeschaald naar middelbrand, maar twee minuten later werd het al een ‘grote brand’. Enige tijd later werd het opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Het vuur sloeg uit de bovenste verdieping en er was veel rookontwikkeling. De brandweer was met meerdere voertuigen present, ook korpsen uit omliggende plaatsen sprongen bij.

VNOG riep omwonenden om ramen en deuren te sluiten tegen overlast van de rook. Ook riep ze mensen op om vooral thuis te blijven om de hulpverleners de ruimte te geven: ‘de hulpdiensten ondervinden hinder van het vele aanwezige publiek’.
Rond 1.00 uur ‘s nachts werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Het nablussen duurde nog enkele uren. Voor zover bekend is bij de brand geen asbest vrijgekomen.

Foto: Tom Huysman / Persbureau Heitink

Lees ook

Anderhalvemeterfitness

Cartoon: Wytse Noordhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.