Home / Alle-Regiobode / Advertorial: Krapte op de huizenmarkt, welke rol speelt de makelaar nog?

Advertorial: Krapte op de huizenmarkt, welke rol speelt de makelaar nog?

Op het eerste gezicht zou je denken dat huizen zich bijna automatisch verkopen. Maar niets is minder waar. Juist door die krapte ontstaat een situatie waarbij mensen juist niet hun huis te koop zetten. Hoe dat kan vertelt Adam Hague, makelaar bij Gert-Jan Scholten Makelaardij in Eerbeek.

“Wat wij nu zien gebeuren is dat mensen die een huis bezitten en die een ander huis willen kopen merken dat het lastig is om aan bod te komen. Een verkoop van een huis gaat tegenwoordig zo snel dat een bod op een woning onder voorbehoud van verkoop van de eigen woning bijna geen kans van slagen heeft. Aan de andere kant zien we ook dat mensen hun eigen huis niet te koop zetten omdat ze denken dat er toch geen huizen te koop zijn. Met andere woorden we zitten in een impasse op de huizenmarkt en wij denken de oplossing te hebben”

We zitten in een impasse in de huizenmarkt en wij hebben de oplossing!

Een stellige uitspraak, hoe denkt Gert-Jan Scholten Makelaardij daar een oplossing voor te hebben?
Adam Hague: “De traditionele makelaar heeft zijn langste tijd gehad, er moet een nieuwe makelaar opstaan, zeg maar de makelaar 2.0! Wij zijn in staat om ervoor te zorgen dat als iemand een mooi huis ziet dat hij graag wil kopen, wij zijn eigen huis al hebben verkocht voordat hij/zij een bod doet op zijn of haar droomhuis.”

Dit lijkt te mooi om waar te zijn, hoe pakken jullie dat aan?
“Als makelaar bij Gert-Jan Scholten Makelaardij zit ik diep in de haarvaten van de samenleving en mede dankzij een website met de toepasselijke naam ikstagraagvooraan.nl die wij ontwikkeld hebben, weten we van een hoop mensen wat voor woning ze zoeken. Dus stel: je ziet je droomhuis, dan hebben wij al de koper voor jouw eigen huis voordat je zelf een bod gaat doen. Dit proces kan al binnen een week rond zijn.”

Maar dat zou betekenen dat er straks helemaal geen huizen meer op sites als Funda komen te staan?
“Stel je hebt voldoende tijd om je huis te verkopen, je bent bereid om tijdelijk ergens te gaan wonen totdat je je droomwoning hebt gevonden en je vindt de extra kosten voor plaatsing op de Funda-site, fotografie en de vele bezichtigingen geen probleem, dan blijft de traditionele manier van je huis verkopen een hele goede optie. Wil je serieus kans maken op die droomwoning, kosten en tijd besparen, dan moet je vooruitdenken en je inschrijven op onze website ikstagraagvooraan.nl.”

Het ziet er volgens Adam Hague, makelaar bij Gert-Jan Scholten Makelaardij, dus nog rooskleurig uit voor de toekomst van de makelaardij en natuurlijk voor de woningzoeker. Dit zolang ze beide stappen ondernemen om vraag en aanbod naadloos op elkaar af te stemmen. De woningzoeker kan de eerste stap zetten door zich aan te melden bij ikstagraagvooraan.nl.
De makelaar zal met de informatie die hij heeft over potentiele kopers en verkopers in de markt die supersnelle verbindingen moeten maken tussen beide partijen. Het lijkt in ieder geval een goede oplossing om die verborgen impasse op de woningmarkt te doorbreken.

Lees ook

Collectanten MS Fonds gezocht

REGIO – Van 16 tot en met 21 november vindt de landelijke huis-aan-huis collecte van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.