Ziekenhuis Rijnstate helemaal rookvrij

VELP – Vanaf 1 januari 2020 is Rijnstate ziekenhuis in Velp helemaal rookvrij. Dit betekent dat er niet meer gerookt mag worden op het hele ziekenhuisterrein. Dit geldt op alle locaties voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Hiermee wil Rijnstate bijdragen aan het creëren van een Rookvrije Generatie.

Het rookverbod geldt voor het voorterrein bij de ingang van het ziekenhuis, maar ook voor de parkeerplaatsen en andere plekken op het buitenterrein van Rijnstate. Voor patiënten en bezoekers gaat het verbod in op 1 januari 2020. De huidige rookzones met bijbehorende voorzieningen worden weggehaald.
Voor medewerkers van het ziekenhuis gelden deze maatregelen al eerder. Zij geven het goede voorbeeld en mogen sinds 1 oktober al niet meer roken op het terrein van het ziekenhuis.
Rijnstate wil niemand verplichten om te stoppen, maar wel hulp aanbieden aan rokers die willen stoppen. Met een verwijzing van de huisarts kan iedereen terecht bij de Rook Stop Poli van Rijnstate. Dit programma begint met het maken van een longfoto, longfunctietest en intake op de polikliniek. Een longverpleegkundige bekijkt samen met de patiënt wat de beste manier is om te stoppen met roken en begeleidt de patiënt hierbij.
Ook op alle andere locaties van Rijnstate geldt een rookverbod.

www.rijnstate.nl/rookvrij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.