Home / Rheden-Regiobode / Zangers gezocht voor Johannes Passion van Bach

Zangers gezocht voor Johannes Passion van Bach

DIEREN – Dirigent Hans Schimmel start weer met een projectkoor in Dieren. Dit keer werkt hij met een groep zangers toe naar de uitvoering van een verkorte versie van de Johannes Passion van J.S. Bach op Palmzondag 5 april.

Het projectkoor Dieren kiest voor een versie van de Johannes Passion waarbij alleen de koordelen (inclusief de koralen) worden gezongen, dus niet de aria’s. De recitatieven worden wel gezongen om het passieverhaal gaande te houden. Tijdens het concert werkt ook een strijkkwintet mee. Marieke Schimmel-Van Voorst begeleidt de repetities en het concert op orgel en piano.

Koorzangers uit de regio zijn welkom om mee te doen. Om kennis te maken met elkaar en de muziek is er woensdagavond 27 november een ‘inzeeprepetitie’. Aanmelden hiervoor kan, liefst voor 1 november, bij Ria van Voorst – Lockhorst via v.voorst1@kpnplanet.nl of tel. 0313-413010.
De repetities vinden daarna plaats vanaf 8 januari, elke woensdag in de Ontmoetingskerk in Dieren. Daarnaast wordt er een repetitiedag gepland op een zaterdag in maart. De uitvoering is op Palmzondag 5 april. Deelname kost 45 euro, inclusief bladmuziek en koffie en thee in de pauzes.

Lees ook

Olympisch skateboardsters nieuwe ambassadeurs Gazelle

DIEREN – Fietsfabriek Gazelle in Dieren heeft onlangs haar partnership met NOC*NSF verlangd. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.