Home / Doesburg-Regiobode / WSV Giesbeek viert jubileum

WSV Giesbeek viert jubileum

GIESBEEK – Zaterdag 9 november vierde WSV Giesbeek haar 50-jarig jubileum en dat werd gevierd met ruim 300 aanwezige leden en genodigden. Het bestuur kijkt terug op een geslaagde receptie met toespraken van onder meer burgemeester Luciën van Riswijk van Gemeente Zevenaar, bestuurslid Peter de Jong van het Watersportverbond en Hans-Jurgen Ageling, eerste voorzitter van Wassersportclub Kleef. Peter de Jong feliciteerde namens het bestuur de vereniging met het 50-jarig jubileum en overhandigde de jubileumtegel aan voorzitter André de Graaf. Jan Wieggers en Leo van den Boom, oprichters van de vereniging, ontvingen van André de Graaf een gouden speld voor hun 50-jarig lidmaatschap.

Startend als kleine watersportvereniging op 5 november 1969 kende WSV Giesbeek vanaf de start een gestage groei tot het huidige aantal van ruim 1.200 leden. Was de vereniging in het begin vooral gericht op de zeilsport, vrij snel na de oprichting stond de vereniging ook open voor mensen met motorboten. Door de inzet van vele enthousiaste leden ontwikkelde zich een zeer actieve vereniging.
WSV Giesbeek heeft zich in de afgelopen 50 jaar ontwikkeld tot een vereniging met een groot scala aan activiteiten en cursussen voor (jeugd)zeilers en motorbootliefhebbers. Denk aan zeillessen en watersportkampen voor de jeugd, zeilen voor mensen met een beperking, zeillessen voor volwassenen, zeilwedstrijden en diverse activiteiten voor bezitters van platbodems en motorboten. Recent werd Team Giesbeek zelfs kampioen bij het landelijke Eredivisie Zeilen. Ook passanten weten de haven steeds vaker te vinden.

WSV Giesbeek had net als veel andere watersportverenigingen te maken met een afname van het aantal leden. Maar de afgelopen twee jaar neemt het ledental weer toe. WSV Giesbeek omarmt de oudere generatie, maar zet zich nog meer in voor de jeugd. De jeugd is belangrijk op het water.
Met de komst van bestuurslid Xander van Bree wil de gezellige verenigingshaven de jeugd in aanraking brengen met alle facetten van de watersport. Enthousiast steekt hij van wal: “Rennen over het water in een bal, suppen over het Rhederlaag, wind- of wingsurfen, zeilen in zwaardboten, kanoën, flyboarden tot meegaan met een tocht van de platbodems”. Bovendien gaat in 2020 een door hem langgekoesterde wens in vervulling. “In 2020 start het botenbouwproject. Kinderen van de basisschool uit Giesbeek gaan in de loods van de vereniging hun eigen boot bouwen. Hoe mooi is dat als zij straks in hun eigen gebouwde boot op het water zeilen?!”.

In het jubileumjaar 2020 houdt de vereniging diverse watersportactiviteiten met als hoogtepunt het tweede weekend van september (11 t/m 13 september 2020).

Lees ook

Ik vind: Energietransitie

Waar het in de energietransitie primair om gaat, is de verlaging van de uitstoot van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.