Home / Brummen-Regiobode / Wethouder Jolanda Pierik keert niet terug in nieuw college Brummen

Wethouder Jolanda Pierik keert niet terug in nieuw college Brummen

GEM. BRUMMEN – Wethouder Jolanda Pierik heeft het bestuur van CDA Brummen-Eerbeek laten weten dat zij niet zal terugkeren in het nieuw te vormen college. De demissionair wethouder heeft aangegeven dat wat haar betreft de vaststelling van een nieuwe sluitende en stevige meerjarenbegroting een goed moment is om het stokje over te dragen aan een nieuwe wethouder. Het CDA betreurt het besluit van Jolanda Pierik, maar heeft ook begrip voor haar keuze en zoekt naar een opvolger.

Voor wethouder Pierik is de vorming van een nieuwe coalitie en college aanleiding om haar opties te bekijken. “Voor mij is dit een goed moment om verder te kijken naar hoe en waar ik mijn idealen het best kan verwezenlijken. Ik zou graag meer willen betekenen in het sociaal domein op regionaal of landelijk niveau. Daarbij wil ik me richten op minder bureaucratie en versnippering, waar veel van onze inwoners last van hebben. Mijn tempo en ambitie liggen wat dat betreft niet meer helemaal in lijn met wat in de gemeente Brummen mogelijk is. Ik denk dat ik op regionaal of landelijk niveau meer op dit gebied kan bereiken.”
Pierik is van mening dat het college de gemeente goed achterlaat, met een realistische meerjarenbegroting. “Een begroting waarmee we in staat zijn om zaken als het centrumplan voor Eerbeek, de transitie in het sociaal domein en verduurzaming van onze samenleving goed te kunnen oppakken. Onze taak als oud-college zit er daarmee op. Het is nu zaak voor een nieuw college om dat voort te zetten.”

Het CDA vindt het jammer dat Jolanda Pierik stopt. In 2017 verving zij de veel te vroeg overleden Koos Pauw, onder meer op de portefeuille financiën. Een lastige taak onder moeilijke omstandigheden in een voor het CDA verdrietige tijd. “In de nieuwe periode na de verkiezingen in 2018 is Jolanda met haar ervaring en kennis van zaken in het sociaal domein van grote waarde geweest voor de inwoners van de gemeente Brummen en het college”, aldus het CDA. “Belangrijke zaken waaraan zij heeft bijgedragen waren de uittreding uit de gemeenschappelijke regeling Delta en het voortvarend en ambitieus opzetten van WerkFit Brummen. Ook is het Jolanda gelukt om geen grote overschrijdingen te realiseren in het sociaal domein en de taken uit te voeren binnen het beperkte budget dat het rijk daarvoor beschikbaar heeft gesteld.”

Het CDA gaat op korte termijn op zoek naar een nieuwe wethouder. De vorming van de nieuwe coalitie samen met PvdA, Groen Links en D’66 zit in de eindfase. Dat betekent dat naar verwachting nog in november een nieuw college gepresenteerd kan worden, laat het CDA weten. Het bestuur en de fractie van de Christendemocraten hebben er alle vertrouwen in dan een nieuwe, ervaren bestuurder te kunnen leveren.

Lees ook

Nieuwe expositie bij ’t Arthuus

LOENEN – In beeldentuin en galerie ‘t Arthuus aan de Eerbeekseweg in Loenen is deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.