Home / Doesburg-Regiobode / Wegracer Steeman 5e in eindstand WK

Wegracer Steeman 5e in eindstand WK

LATHUM – De Lathumse wegrace coureur Victor Steeman reed op zaterdag 26 oktober zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Steeman moest daarvoor naar Qatar met zijn team.

Het Freudenberg KTM Junior Team uit Duitsland waarvoor hij uitkomt was met vier rijders afgereisd naar Qatar. Steeman verlengde een aantal weken geleden al zijn contract voor volgend seizoen bij het team. Het team komt uit in het WK Supersport 300.
Voorafgaand aan de wedstrijd in Qatar werden op donderdag en vrijdag de trainingen verreden. Tijdens de trainingen liet Steeman zien dat hij uit het goede hout was gesneden. Tijdens de drie vrije trainingen die op donderdag en vrijdag werden gereden wist hij een rondetijd neer wat goed was voor een 7e plaats totaal. Op vrijdagmiddag was de kwalificatie voor de race. Steeman kon tijdens de kwalificatie geen slipstream pakken van een andere rijder, omdat hij veelal alleen reed. Echter maakte dat niet veel uit voor het jonge talent uit Lathum. Steeman reed zich met een tiende plaats keurig bij de snelste rijders van het veld.

Steeman kende een goede start van de race en hij zat in de voorste gelederen. Naarmate de race vorderde reed hij constant in de top tien en maakte hij zich op voor de finale. Echter zover kwam het niet, want de koppeling van de KTM begaf het vier ronden voor het einde. Helaas was verder rijden onmogelijk en zat er niets anders op om terug te keren naar de pits. Een beetje zuur was dat hij mee kon met de snelsten en dat zijn voormalig teamgenoot Koen Meuffels als 2e eindigde achter de Nederlander Scott Deroue. Deroue wist de laatste race van het seizoen te winnend af te sluiten.
Een goede dag in Qatar, al had Steeman er graag bijgezeten met een topklassering. Steeman heeft echter een uitstekend seizoen achter de rug met een aantal top vijf klasseringen en zijn slechtste resultaat was een 12e plaats in Jerez Spanje. Steeman had ook een paar keer de pech dat hij geraakt werd in de laatste ronde van de race. Dat heeft hem zeker een of twee podium plaatsen gekost dit seizoen. Hans Smees, Victors begeleider, monteur en manusje-van-alles, is onder de indruk van Steeman. Smees gelooft in het Lathumse talent en denkt dat hij volgend seizoen, mits het materiaal goed is, voor een verrassing kan zorgen in het wereldkampioenschap.

Foto: Damon Teerink

Lees ook

Tuinconcert Flutamuze bij Jansen & de Feijter

VELP – In de tuin van boekhandel Jansen & de Feijter in Velp speelt woensdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.