Home / Brummen-Regiobode / Walking Football voor 55-plussers op het Cruyff Court in Eerbeek

Walking Football voor 55-plussers op het Cruyff Court in Eerbeek

EERBEEK – Na schooltijd met vrienden een pleintje opzoeken om samen een balletje te trappen. De 67-jarige Max Aipassa kan zich nog levendig herinneren hoe hij daar tijdens zijn lagere schooltijd van genoot. Precies dat gevoel, van samen plezier maken en buiten zijn, wil hij weer tot leven brengen. Dit doet hij door middel van walking football op het Cruyff Court in Eerbeek; een bewegingsactiviteit geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden.

Max Aipassa is mede-oprichter en erelid van de Eerbeekse zaalvoetbalvereniging FC Andarinyo. Hij klopte met zijn idee aan bij Jacco Peelen, verenigingsondersteuner bij Sportkompas, die direct besloot de schouders eronder te zetten. “Zo’n mooi burgerinitiatief kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen”, zegt Peelen.
Op woensdag 6 november is de kick off van de nieuwe activiteit en iedereen kan meedoen. “Winnen is niet belangrijk. Het gaat echt om het plezier”, vertelt Aipassa. “Het zou toch geweldig zijn als het pleintje hier elke woensdagochtend volstroomt met senioren, die zin hebben om samen een balletje te trappen. Gewoon samen plezier maken en in beweging komen, dat is alles wat telt”, aldus Aipassa.

Geïnteresseerden zijn op woensdag van 09.45 tot 11.00 uur van harte welkom op het Cruyff Court in Eerbeek. Deelname aan de kick off en deelname aan de eerste 12 weken is gratis. Daarna wordt gekeken hoe het initiatief, eventueel met een laag contributiebedrag onder de vlag van FC Andarinyo, kan worden voortgezet.

Foto: Jacco Peelen (links) en Max Aipassa (rechts) zijn de initiatiefnemers van walking football Eerbeek

Lees ook

Vrouwen van Nu aan de koffie

ANGERLO – De dames van Vrouwen van Nu Angerlo konden op woensdag 7 juli weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.