Home / Brummen-Regiobode / Voltige Oortveldruiters sluit seizoen af

Voltige Oortveldruiters sluit seizoen af

EMPE – Na een goed seizoen met veel wedstrijden en een deelname aan het NK tijdens de Hippiade in Ermelo, vertrok de voltigevereniging van de Oortveldruiters in Empe zaterdag 2 november met drie teams en solist onder leiding van hun trainers Juul en Jantiene en paard Usijtop, naar de Flevomanege in Dronten.
Zeventien voltigeurs van verschillende niveaus trainden de afgelopen weken met hun teams aan de verplichte onderdelen en een vrije kür. Voltige is een combinatie van turnen en dans waarbij een reeks van oefeningen moeten worden uitgevoerd met muziek op een paard dat aan de longe in grote cirkels wordt geleid, voor teams is goede samenwerking zeer belangrijk om tot een mooi resultaat te komen.
Voor een aantal nieuwe leden was het de eerste keer dat ze mochten starten, een wedstrijd is altijd weer spannend en vooral ook leuk, er is een jury die alles beoordeeld, een tribune vol publiek en veel paarden en andere voltigeurs om te bekijken. De enthousiaste trainingen werden voor alle voltigeurs van zowel Team 1, 2 en 3 en voor solist Lisa Kaatman beloond met mooie punten. Team 1 en team 2 behaalden beiden een eerste plaats in hun klasse.
De voltigevereniging in Empe telt momenteel een kleine 30 leden. Het wedstrijdseizoen is nu even voorbij toch gaan de trainingen gewoon door. Op 11 januari 2020 zal de hele groep weer met een vrolijk thema een optreden verzorgen tijdens de nieuwjaarsshow voor alle leden van de Oortveldruiters in Empe. Voor ieder wordt er les gegeven op zijn of haar eigen niveau.

Lees ook

Reekalfjes door inzet van drone gered van maaimachine

REGIO – Met behulp van een dronemet warmtecamera heeft Natuurmonumenten een tiental reekalfjes in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.