Home / Brummen-Regiobode / Vliegers de lucht in voor het onderwijs: Werkdruk waait niet over

Vliegers de lucht in voor het onderwijs: Werkdruk waait niet over

BRUMMEN – Leerlingen en leraren van school De Lans uit Brummen verzamelden zich woensdag 6 november bij de Bronkhorsterveer in Brummen voor een ludieke actie. Personeelsleden en directie van de vrijeschool voor speciaal onderwijs besloten om deze dag niet de deuren te sluiten, maar samen met de leerlingen actie te voeren.

”Gaan we staken of actie voeren of actie voeren met de kinderen? Vroegen wij ons af, vertelt directrice Corinne Vlaanderen. Er werd voor het laatste gekozen. Bij het Bronkhorsterveer in Brummen werden twee grote vliegers en een raket onder luid gejuich van de kinderen de lucht in gelaten. ”Houd onderwijs in de lucht”, luidde de boodschap.
Met deze actie sloot de school zich aan bij de landelijke onderwijsstaking. ”Er moet structureel wat gebeuren”, vertelt directrice Vlaanderen. ”Een eenmalige investering zoals afgelopen weekend werd toegezegd lijkt mooi, maar dit lost het probleem op termijn niet op.” De problemen zijn dagelijkse kost voor de leraren van de school in Brummen. “We moeten aan heel veel eisen voldoen om goed onderwijs te leveren. Daarom werkt iedereen structureel meer dan zijn of haar aanstelling.”
De werkdruk is niet het enige probleem volgens Vlaanderen. “Het lerarentekort in het westen is nijpend en dat komt ook onze kant op.” De directrice merkt dit ook binnen haar eigen organisatie. “Het wordt steeds lastiger om bevoegde docenten te vinden, die niet binnen een jaar weer vertrekken omdat de werkdruk te hoog is.” Om dit te bereiken is volgens haar meer nodig dan alleen een zak geld. “We moeten gaan kijken naar een nieuwe manier van het onderwijs inrichten, geen zoethoudertjes meer of tijdelijke oplossingen.” Of de protestactie effect heeft moet nog blijken maar aan het enthousiasme van de leraren en kinderen lag het in ieder geval niet. Die bleven ook na het officiele actiemoment nog druk met de vliegers. Zodat ze tot in Den Haag te zien zouden zijn.

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Buitenfilm bij Filmhuis Doesburg

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont op vrijdag 30 en zaterdag 31 juli een buitenfilm op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.