Home / Nieuws / Velp mag mening geven over gebied bij Ziekenhuis Velp

Velp mag mening geven over gebied bij Ziekenhuis Velp

VELP – De gemeente Rheden houdt op donderdag 28 november een inloopbijeenkomst in Ziekenhuis Velp over het gebied tussen de Broekstraat en de Waterstraat in Velp (ziekenhuis en omgeving). Er zijn plannen om hier een nieuwe woonwijk te bouwen.

Tussen 16.00 en 20.00 uur kunnen inwoners vrij binnenlopen in de hal van het ziekenhuis om te vertellen wat zij belangrijk vinden voor dit gebied. Op het terrein rond het ziekenhuis in Velp wil de gemeente Rheden woningen bouwen. Hiervoor is nog géén plan opgesteld. Voordat de gemeente daarmee aan de gang gaat, wil zij in gesprek met omwonenden en andere geïnteresseerden om te horen wat zij willen meegeven voor dit gebied dat gezien de ligging de naam: Velp Tussen Broek en Water heeft gekregen.
Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor dit gebied? Waar maken omwonenden zich zorgen over? Hoe kunnen deze plannen de situatie verbeteren? Wat voor soort woningen zouden er kunnen komen? Hoe zou het groen er uit kunnen zien? Graag hoort de gemeente op 28 november hoe inwoners hierover denken. De direct omwonenden zijn per brief uitgenodigd.
Verschillende vastgoedeigenaren geven aan plannen te hebben in dit gebied. Het vertrek van het ziekenhuis en de wensen van vastgoedeigenaren zijn aanleiding om dit gedeeltelijk leegstaand en braakliggend gebied opnieuw in te richten. Het college van B&W heeft al eerder toegezegd te willen meewerken aan het veranderen van het ziekenhuisgebouw naar woningbouw.

www.rheden.nl/vtbw

Lees ook

VVD Rheden wil click-en-collect binnen 2 uur

RHEDEN – De VVD fractie van Rheden heeft burgemeester Carol van Eert verzocht de mogelijkheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.