Home / Brummen-Regiobode / Vele handjes maken licht werk bij viaduct Brummen
.

Vele handjes maken licht werk bij viaduct Brummen

BRUMMEN – Het grijze viaduct aan de Cortenoeverseweg in Brummen is de laatste tijd steeds een beetje mooier geworden. Rosalie de Graaf bracht een mooi kunstwerk aan en de tekst van een gedicht van dorpsdichter EVA pronkt inmiddels aan de andere kant. Afgelopen vrijdag 8 november was het de beurt aan kinderen van de basisscholen Expeditie 24/7 en Kindcentrum het P@rk om ook hun steentje bij te dragen aan het project. Zij mochten gekleurde verfhandjes bij het gedicht maken.

”Wij vinden het leuk dat iedereen een bijdrage kan leveren aan het project”, vertelt Chris Frencken, van de werkgroep van de Dorpsraad Brummen. “De betrokkenheid van de kinderen is erg belangrijk. Zij worden later groter en kunnen dan zeggen: ‘daar staat mijn hand op’. De kinderen begonnen wat voorzichtig met de verf, maar na een tijdje lieten ze hun creativiteit de vrije loop. Ze liepen af en aan naar de verfpot om de handjes nog even onder te dopen. Een van de leerlingen die aan het project mochten meewerken was Justin uit groep 8 van Expeditie 24/7. “Ik heb mijn hand gezet bij het woordje koning”, vertelde hij trots. “Ze noemen mij namelijk altijd de koning.” Hij vond het bijzonder om zijn handjes te vereeuwigen op het viaduct. “Ik loop elke dag met de hond langs het viaduct en zie vanaf nu mijn eigen handen.”
Ook Imme uit groep 6 (foto) was helemaal in haar element. Ze koos elke keer een nieuwe kleur verf voor haar handafdrukken. Vooral op de ladder klimmen om de handjes hoog te zetten vond ze erg spannend.
Afgelopen week kreeg het viaduct nog een bijzonder kunstwerk. De werkgroep werd benaderd door de moeder van Litania Blom, een meisje met een zware lichamelijke handicap. Het meisje, dat op basisschool De Lans in Brummen zit, wilde ook dolgraag meewerken aan het project. Door haar handicap kan zij echter niet zoals de andere kinderen haar handen met verf op het viaduct zetten. Via haar spraakcomputer maakt zij kleurrijke kunstwerken. Een van deze kunstwerken staat nu tussen de handjes en het gedicht op het viaduct.

Met de medewerking van de kinderen komt het einde van het viaductproject in zicht. Naast het gedicht worden nog gekleurde ballen geplaatst en daarna komt er een beschermlaag over de schilderingen. Op zondag 15 december vindt de officiele opening plaats. Meer foto’s zijn te vinden op www.regiobodeonline.nl.

Foto: Cynthia Vos

Lees ook

Ansichtkaarten van Stichting IJsselhoeven

REGIO – Op verzoek van Stichting IJsselhoeven is een vijftiental fotografen de afgelopen periode op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.