Home / Rheden-Regiobode / V.E.L.P. helpt met gratis warmtescan energie besparen

V.E.L.P. helpt met gratis warmtescan energie besparen

VELP – Een nieuw initiatief in Velp, genaamd V.E.L.P. (Vereniging Energie, Lokaal & Praktisch) wil huiseigenaren in die plaats helpen bij de energietransitie. Ze biedt een gratis warmtescan aan, die inzichtelijk duidelijk maakt waar warmte verloren gaat en waar dus met maatregelen energie bespaard kan worden.

“De eerste stap is een warmtewandeling, waarbij mensen samen met een warmtecoach kunnen kijken waar hun huis warmte lekt”, aldus een zegsman van V.E.L.P. Om die reden is V.E.L.P. op zoek naar mensen die bereid zijn om op een winterochtend, na een koude winternacht, aan te sluiten bij een warmtewandeling. De exacte datum is nog onbekend, omdat deze afhankelijk is van het weer. De temperatuurverschillen tussen buiten en binnen moet minimaal 15 graden Celsius zijn voor een optimaal beeld.

Zodra er minimaal zes huiseigenaren op loopafstand van elkaar zich hebben aangemeld, gaat de organisatie beginnen met het concreet maken van de datum en tijdstip. De wandeling zelf zal ongeveer anderhalf uur duren. Een warmtecoach leidt de wandeltocht en zal met behulp van een warmtecamera laten zien waar het huis van de deelnemer warmte lekt.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar voorvelp@gmail.com, met daarin de adresgegevens en contactgegevens (telefoon of e-mail). Aanmelden kan tot uiterlijk 24 november 2019.

voorvelp@gmail.com

Lees ook

Met de gids op stap op de Veluwezoom

RHEDEN – De boswachter van Natuurmonumenten verzorgt zondag 5 juli een wandeling door Nationaal Park …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.