Home / Brummen-Regiobode / Ton Heerts nieuwe burgemeester van Apeldoorn

Ton Heerts nieuwe burgemeester van Apeldoorn

APELDOORN – De Apeldoornse gemeenteraad heeft op maandag 4 november 2019 tijdens een extra raadsvergadering Ton Heerts (52, Partij van de Arbeid) aanbevolen als nieuwe burgemeester van Apeldoorn. Hij wordt waarschijnlijk in de raadsvergadering van december geïnstalleerd.

Ton Heerts, inwoner van de gemeente Apeldoorn, wordt aanbevolen door de raad omdat hij ‘een bevlogen, daadkrachtige bestuurder is, met een sterke visie op het openbaar bestuur’. Hij is op dit moment voorzitter van de MBO raad. Eerder was hij voorzitter van de FNV en daarvoor lid van de Tweede Kamer.

De aanbeveling van de Apeldoornse gemeenteraad wordt aangeboden aan minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij stelt, gehoord het advies van de Commissaris van de Koning, een advies op voor de Ministerraad. De nieuwe burgemeester wordt vervolgens bij Koninklijk Besluit benoemd voor een periode van zes jaar. De nieuwe burgemeester zal tijdens een gemeenteraadsvergadering mogelijk in december worden geïnstalleerd. Tot de installatie blijft burgemeester Petra van Wingerden-Boers de taken waarnemen.

De gemeente Apeldoorn zoekt sinds het vertrek van John Berends op 6 februari 2019 een nieuwe burgemeester. De vertrouwenscommissie, bestaande uit de fractievoorzitters van 13 raadsfracties, heeft in de afgelopen maanden de raadsaanbeveling voorbereid op basis van de door de raad vastgestelde profielschets.

Lees ook

Culturele Stichting droomt van culturele ontmoetingen

BRUMMEN – De Culturele Stichting Brummen heeft genoeg van de anderhalvemetersamenleving, maar verheugt zich vooral …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.