Home / Nieuws / Steuntje in de rug voor nieuw sportinitiatief Vitaal en Actief

Steuntje in de rug voor nieuw sportinitiatief Vitaal en Actief

DIEREN – ‘Hier word je lekker warm van’, roept Wilmar van Scharrenburg een groep op de plaats joggende 55-plussers toe op een frisse novemberochtend op het voetbalveld van v.v. Dieren. “Van koffie word je ook warm!”, roept een van de deelnemers terug, waarop iedereen even grinnikt. Sportclub Vitaal en Actief is niet alleen fanatiek, maar ook heel gezellig.

Vitaal en Actief is een nieuwe club, opgestart en geleid door Wilmar van Scharrenburg die dat volledig op vrijwillige basis doet. “Ik heb een paar jaar geleden een diploma gehaald als fitnessinstructeur”, zegt de sportieve Dierenaar daar zelf over. “En toen een collega me een tijdje terug vroeg of ik daar nog wel eens wat mee deed, kwam ik aan het denken. Een sportclubje voor 55-plussers, ik doe het puur omdat ik hier plezier in heb en omdat het nuttig is. Ik heb zelf spullen aangeschaft om mee te lessen, heb een website gemaakt en ben gaan flyeren. Een paar weken geleden zijn we met 12 man gestart en nu zitten we al bijna op het dubbele aantal deelnemers.”
Sporten bij Vitaal en Actief kan op vrijdagochtend van 9 tot 10 en kost 2 euro per les, daarvan worden de koffie met iets lekkers, het onderhoud van de website en de spullen betaald. v.v. Dieren stelt haar veld beschikbaar.
Dat mooie initiatief wilde de nieuwe Lidl in Dieren ook graag ondersteunen. Daarom kwam filiaaleigenaar Paul van Veldhuizen vrijdagochtend 1 november naar de velden van v.v. Dieren om Vitaal en Actief een cheque van 250 euro te overhandigen. Die werd ontvangen door een blij verraste Van Scharrenburg. “Wij zijn hier ook net gestart”, zegt Van Veldhuizen, “En we steunen graag lokale initiatieven die bij Lidl passen. Deze club is sportief en zonder winstoogmerk opgezet, daar dragen we graag een steentje aan bij.”

www.vitaalenactief.nl

Lees ook

Sanne en Ilse behalen certificaat TU Eindhoven

DIEREN – Sanne Reijerman en Ilse Willemsen uit klas DV5A van Het Rhedens Dieren hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.