Home / Brummen-Regiobode / Sinterklaas komt aan in Eerbeek

Sinterklaas komt aan in Eerbeek

EERBEEK – Op uitnodiging van de ondernemers komt Sinterklaas ook dit jaar weer naar Eerbeek. Na de intocht in Apeldoorn op zaterdag 16 november pakt de Sint direct de stoomtrein en laat zich daarmee naar Eerbeek rijden, waar hij om 14.30 uur aankomt.

Deze dag reist er alvast een aantal Pieten vooruit. Vanaf 13.30 uur gaan zij de kinderen met hun kunsten en spelletjes vermaken op het VSM-station in Eerbeek. Als de Sint dan een uurtje later arriveert, wordt hij welkom geheten door burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen. In het vernieuwde stationsgebouw houdt Sinterklaas daarna een ‘meet & greet’, kinderen mogen hem een handje komen geven en hun tekeningen en verlanglijstjes overhandigen.

Aan het eind van dit bezoek vertrekt Sinterklaas richting het slaaphuis, een mooi ingerichte plek op Huis te Eerbeek, waar hij logeert zolang hij in het land is. Zaterdag 23 november is het slaaphuis open en mogen kinderen komen kijken waar Sinterklaas slaapt en de Pieten helpen met hun bezigheden. Kaartjes voor deze activiteit kosten 2 euro en zijn verkrijgbaar bij Toys2Play Tabor en Plus. De kaartjes worden verkocht voor diverse tijdstippen, zodat alle kinderen genoeg tijd en ruimte krijgen. De eerste groep kan om 10.00 uur terecht.

Lees ook

Hoenderlose avondwandeling

HOENDERLOO – Elke dinsdagavond start vanaf de ingang Hoenderloo een avondwandeling door het Nationale Park …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.