Home / Brummen-Regiobode / Sint komt met kraan naar Klarenbeek

Sint komt met kraan naar Klarenbeek

KLARENBEEK – Het was zaterdagmiddag 16 november weer erg spannend hoe Sinterklaas met zijn gevolg naar Klarenbeek zou komen. Hij wil dit ieder jaar op een andere manier doen. Vorig jaar arriveerde hij per helikopter, dit keer arriveerde hij in een heuse kraan.

Een grote schare kinderen met hun ouders en grootouders zat de lucht af te turen, want menigeen dacht dat hij nu weer zo zou komen omdat hij vorig jaar dit zo prachtig vond. Op het grote veld bij het MFC werd vol ongeduld gewacht. Speaker Frits Dijk spoorde kinderen aan om hard mee te zingen en nog harder zijn naam te roepen om hem naar Klarenbeek te lokken. Aanvankelijk had dit geen succes. Sinterklaas was in geen velden of wegen te bekennen. Er waren wel al veel Pieten.
Na nog wat roepen bleek de Sint dit toch te horen, want op de Bosweg verscheen ineens een grote kraan van de firma Veldhuis uit Klarenbeek met warempel de Sint zelf achter het stuur. Hij laveerde als een ervaren bestuurder de grote machine naar de parkeerplaats bij het MFC. Vertegenwoordigers van de Klarenbeekse dorpsgemeenschap stonden klaar om de Sint te verwelkomen. Frits Dijk vroeg hem waarom hij met de kraan was gekomen. Sinterklaas vertelde dat hij hier niet met de boot kon komen, maar wel met de trein. Bij het station stond gelukkig Veldhuis met zijn kraan en zo kon de Sint naast paardrijden ook de kraan besturen.
Na het wat moeizaam uitstappen uit de hoge chauffeurstoel nam de kindervriend op het MFC-terrein uitgebreid de tijd om de kinderen te begroeten en tekeningen in ontvangst te nemen. Mede door het fraaie herfstweer genoot jong en oud van de gezelligheid bij het MFC. Na de begroeting ging de Sint met zijn vele zwarte pieten naar de zaal in het MFC waar de Sint- en Pietgroep, zoals ieder jaar, weer een spannend programma brachten. De Klarenbeekse Ondernemersvereniging KOV zorgde weer voor de organisatie van dit feest.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Ik vind: Reekalfjes gered van maaimachine

Ik lees in het artikel ‘Reekalfjes door inzet drone gered van maaimachine’ dat Natuurmonumenten zich …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.