Home / Doesburg-Regiobode / Rotra Doesburg verkoopt transporttak

Rotra Doesburg verkoopt transporttak

DOESBURG – Koninklijke Rotra uit Doesburg heeft de bedrijfsonderdelen wegtransport en logistiek verkocht. Het bedrijf wil zich volledig gaan richten op ‘de uitbouw van zee- en luchtexpeditie en binnenvaartactiviteiten’.

De twee bedrijfsonderdelen die Rotra van de hand doet zijn verkocht aan het Zwitserse transportbedrijf Kuehne + Nagel, mits de mededingingsautoriteiten de overname goedkeuren. Kuehne + Nagel is een van de meest succesvolle logistieke ondernemingen in de wereld met reeds 120 wegtransportdepots in Europa. Deze transactie stelt het bedrijf in staat om het netwerk te versterken in Nederland en België.
Rotra bezat de onderdelen wegtransport en logistiek 110 jaar. Machiel Roelofsen, directeur Rotra, licht toe: “We zien al enige tijd ontwikkelingen in de markt die vragen om een doortastend antwoord. Het wordt op termijn lastiger om een goed dekkend Europees wegtransport partnernetwerk in stand te houden. Partners vallen weg door overname of gebrek aan opvolging. Daarom is het goed om nu de krachten te bundelen.” De activiteiten worden op de huidige locaties voortgezet, de broers Machiel en Harm Roelofsen van Rotra blijven betrokken bij de wegtransport- en logistieke activiteiten als directieleden van Kuehne + Nagel Nederland en België.

Rotra gaat zich nu volledig richten op zee- en luchtexpeditie en binnenvaart en het vervoer per zeeschip van windmolens. De zee- en luchtexpeditie-tak van Rotra blijft zich ontwikkelen en is het niveau van digitale expediteur zeer dicht genaderd. Container Terminal Doesburg voor de binnenvaart wordt ‘preferred supplier’ van Kuehne + Nagel Ocean in Rotterdam, waardoor het het gebruik hiervan zal stijgen. De ingang van de terminal is recent verbreed, zodat met grotere schepen kan worden gevaren en de kosten per container zullen afnemen.

Lees ook

Erepenning Doesburg voor echtpaar Van Blokland

DOESBURG – Rokus en Marian van Blokland-Kuperus kregen woensdag 24 februari uit handen van burgemeester …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.