Home / Alle-Regiobode / Rick Evers: Mijn vriend is Prins Carnaval

Rick Evers: Mijn vriend is Prins Carnaval

Ik ben hartstikke trots op hem. Vriend R. De nieuwe Prins Carnaval in een mooi Sallands dorpje. Zijn vrouw werd Prinses. Hartstikke handig, want als prinsenpaar moet je overal komen opdraven en samen is wel zo gezellig. Ze zullen wel vaak oppas nodig hebben. De buurtpubers gaan de komende maanden daar hun zakken vullen.

Ik was er niet bij. Bij de bekendmaking. Het gebeurde in de plaatselijke snackbar. Ik weet niet of dat gebruikelijk is in carnavalskringen, maar ook dat is natuurlijk handig. Achteraf had ik het best willen zien. Prins R met cape om zijn schouders, scepter in de hand en fazantenveren op zijn hoofd. In de andere hand uiteraard een biertje, maar dat beeld kende ik al.

R is niet het type dat smeekt om prins te worden. Hij moet dus wel gevraagd zijn. Waarschijnlijk omdat hij zo’n bezig baasje is. R trommelt bij de muziekvereniging, organiseert vlooienmarkten en haalt tussendoor ongetwijfeld oud papier op. Kortom, als je R in je dorp hebt, word je daar zeker niet slechter van. Dat prinsengedoe is vast een blijk van waardering.

Ik denk niet dat ik zelf snel gevraagd wordt. Prins Rick I van Rossumdaerp. Het allitereert wel een beetje, maar ik vrees dat mijn bijdrage aan het verenigingsleven te magertjes is. De laatste keer dat de plaatselijke volleybalvereniging aan de deur stond om chocoladeletters te verkopen heb ik de deur iets te snel dicht gedaan omdat mijn aardappels anders koud werden. Daar word je geen prins mee.

Je moet natuurlijk ook een beetje fotogeniek zijn. Als prins. R doet dat goed. Statige pose. Mooie lach. Ik kan dat niet. Mijn vrouw zegt altijd dat ik normaal moet kijken op foto’s, maar ik doe echt mijn best. Kortom, die sleutel van mijn dorp ga ik niet krijgen. Maar ik ben toch trots. Want mijn vriend is Prins Carnaval. Alaaf!

Lees ook

Een Stief Kwartiertje: Kanaalweg

Een van de meest pijnlijke vragen, die we liever niet willen stellen, maar waarmee we …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.