Home / Rheden-Regiobode / Rhedense raad: 100 km/uur op A348 is hard zat

Rhedense raad: 100 km/uur op A348 is hard zat

GEM. RHEDEN – Het college van B&W van de gemeente Rheden gaat er bij de provincie Gelderland op aandringen om de maximumsnelheid op de A348 terug te brengen naar 100 kilometer per uur. Dit heeft de gemeenteraad dinsdag 29 oktober unaniem besloten om zo de stikstofuitstoot terug te dringen.

Het besluit is genomen naar aanleiding van een motie van D66, PvdA, GroenLinks, SP en GPR/Burgerbelangen. De commissie-Remkes adviseert zo spoedig mogelijk de maximumsnelheid op snelwegen te verlagen om hiermee de stikstofuitstoot te verminderen. De luchtkwaliteit zal verbeteren door hard rijden tegen te gaan en ook geluidsoverlast zal verminderen. Verlaging van de maximum snelheid is volgens D66 een ‘gemakkelijke en snel uit te voeren maatregel’.

De snelweg ligt weliswaar op grondgebied van de gemeente Rheden, maar wordt beheerd door de provincie Gelderland. Daarom heeft de gemeenteraad nu het college de taakt gegeven met de provincie in gesprek te gaan over verlaging van de snelheid op de A348 tussen de rotonde Velperbroek en de Ellecomsedijk. De A348 loopt langs het nationaal park Veluwezoom en de uiterwaarden, onderdeel van Natura 2000-gebied.

Lees ook

Zwieren op Rhedense kermis

RHEDEN – Jong en oud heeft zich afgelopen weekend weer vermaakt op de Rhedense kermis. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.