Home / Rheden-Regiobode / Rembrandt-avond bij Jansen & de Feijter

Rembrandt-avond bij Jansen & de Feijter

VELP – Twee Rembrandt-kenners houden vrijdag 8 november vanaf 20.00 uur een lezing over Rembrandts werk bij boekhandel Jansen & de Feijter in Velp. Het gaat om prof. dr. Volker Manuth, hoogleraar kunstgeschiedenis van de vroegmoderne tijd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, en kunsthistorica Marieke de Winkel, beiden woonachtig in Arnhem. De aanleiding is de verschijning van twee boeken met het volledige werk van Rembrandt, afgelopen zomer. Die boeken verschenen bij uitgeverij Librero Taschen. Het ene deel verzamelt alle tekeningen en etsen, het andere alle schilderijen. Niet eerder werden op XXL-formaat alle 330 schilderijen van Rembrandt bijeengebracht. Dit jaar is het precies 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed.
Manuth en De Winkel zijn mede-samenstellers van de Rembrandt-boeken zijn. Op 8 november is ook Rudie van Leeuwen aanwezig, mede-samensteller van het schilderijen-deel. Tijdens de lezing zal ruimschoots aandacht besteed worden aan de status aparte van Rembrandt, die ook in zijn tijd al ongekend populair was. Boekhandel Jansen & de Feijter is te vinden aan de Emmastraat 6 in Velp. De entree bedraagt 5 euro. Aanmelden kan via www.eenpassievoorboeken.nl.

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.