Home / Brummen-Regiobode / Recordaantal bezoekers bij Rocktober

Recordaantal bezoekers bij Rocktober

KLARENBEEK – Rocktober 2019 is, dankzij de inzet van alle vrijwilligers, weer heel goed verlopen. Om deze vrijwilligers in het zonnetje te zetten had de Rocktober werkgroep op de vrijdag voor Rocktober een klein feestje georganiseerd. Een extra impuls voor de saamhorigheid en een goede voorbereiding op de dag van het festival.

Met een recordaantal bezoekers van 300 werd het tienjarig jubileum in stijl gevierd. Het weer zat enorm mee. Van de voorbereiding die begon op donderdag tot het laatste opruimen op maandag was het zonnig weer.
Het was al vroeg gezellig druk in de tent. Heel fijn voor de jonge rockers van Oblivion. Onder het motto lokale helden waren zij de derde (opnieuw) beginnende band die het festival mocht openen. Oblivion heeft een prachtig eerste concert beleefd. Er werd goed gespeeld en de respons mocht er zijn, een enorm kabaal na het laatste nummer Hallowed be thy name. Oblivon ontkwam niet aan een toegift. Met klassieker Whole Lotta Rosie werd het concert afgesloten.
Snäggletoöth was de band die van de Rocktober bezoekers zeker op herhaling moest komen. In 2013 stonden ze al in de festivaltent om Motörhead te promoten. Dat deed het sympathieke trio uit Limburg nog eens dunnetjes over. Alhoewel, dunnetjes? Het was dik voor elkaar! Met het volume dat bij de bekende Britse band hoort werden de krakers uit hun repertoire geplukt. Bomber, Overkill en natuurlijk het onvermijdelijke Ace of Spades. Dat was smullen voor de liefhebbers.
Na Snäggletoöth besteeg Black Wizard het podium. De band zette een prima combinatie neer van Black Sabbath en Ozzy Osbourne. De fijnste nummers uit het oeuvre van deze klassiek rockers werden strak en goed nagespeeld. Crazy Train, War Pigs en NIB om er maar eens een paar te noemen.
De laatste band van Rocktober was Zwammstein. Ze waren er op tijd om alle voorbereidingen te treffen maar om elf uur stonden de mannen van Zwammstein gekleed en geschminkt als de echte Duiste rockers, te popelen om te beginnen. In de feesttent was het natuurlijk niet mogelijk om bommen en vuur te gebruiken. Maar dat had de band ook helemaal niet nodig. De bekendste nummers van Rammstein, de Duitse band die zich in ongekende populariteit bevindt, werden met verve nagespeeld. Het was druk voor aan het podium en de sfeer zat er heel goed in.Tussen de bands door waren DJ-s Fan Dyke en Metal Henne druk bezig om het publiek te trakteren op de mooiste nummers uit de rijke rock- en metal-geschiedenis, niet alleen in geluid maar ook in beeld op een groot scherm.
De organisatie is dik en dik tevreden met het verloop van het sfeervolle festival en heeft alweer zin aan de volgende editie

Foto: Joke van Schaik

Lees ook

Retrospectief: Bakker-kruidenier Lebbink, Klarenbeek

In alle dorpen verandert veel. In de kleine dorpen verdwijnen de winkels en in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.