Home / Rheden-Regiobode / Plusbus roept op: Help mee, doe vrijwilligerswerk

Plusbus roept op: Help mee, doe vrijwilligerswerk

RHEDEN – Er zijn veel mensen die bijna de deur niet meer uitkomen, omdat zij slecht ter been of rolstoelgebonden zijn. Dat terwijl de politiek meent dat ouderen langer zelfstandig moeten blijven wonen. Vrijwilligersorganisaties bieden hierbij hulp. Zo draagt de Plusbus graag een steentje aan bij op het gebied van vervoer.

De 45 vrijwilligers (chauffeurs, planners en bestuur) van de Plusbus proberen mensen te helpen zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren. “We hebben het dan over een toch al kwetsbare doelgroep zoals ouderen, mensen die slecht ter been zijn of rolstoelgebonden. Zij kunnen in principe niet (meer) of niet binnen redelijke tijd met openbaar vervoer op de gewenste bestemming komen en willen ook niet iedere keer op bekenden terugvallen. Gebruikmaken van bestaande taxibedrijven is voor hen geen optie, gezien de korte afstanden en/of de prijs”, aldus de vrijwilligers van de vrijwillige chauffeursdienst.
De Plusbus is daarom in te schakelen voor bijvoorbeeld een bezoek aan de kapper, boodschappen doen en onder de mensen komen, een afspraak bij de dokter of in het ziekenhuis of familiebezoek. “Allemaal momenten die maar weer eens helder maken hoe afhankelijk men kan zijn van betrouwbaar en betaalbaar vervoer”, aldus de vrijwilligers, die trots zijn op hun werk.

Toch valt het niet mee om voldoende vrijwilligers te blijven vinden om zo’n organisatie goed draaiende te houden, meldt medeweker Jos van den Houten. “Op dit moment is bij de Plusbus Rheden Rozendaal grote behoefte aan bestuursleden en chauffeurs. Mensen die het hart op de goede plaats hebben en wat voor de gemeenschap over hebben. Je zou het ook kunnen vertalen als mensen die na hun pensionering (of ervoor) niet achter de geraniums blijven zitten. Ook zijn er mensen nodig voor het plannen van dit geheel. Een leuke taak maar het moet wel worden uitgevoerd.” Volgens Van den Houten is ook hier het gezegde ‘vele handen maken licht werk’ van toepassing en hij roept dan ook iedereen die misschien geïnteresseerd is zich te melden. “Echt, het is de moeite waard. Het is geweldig werk en je krijgt er zoveel moois voor terug.”

Jos van den Houten, tel. 06-22609354

Lees ook

Inwoners Rheden toonden hulpvaardigheid via Steunpunt Coronahulp

RHEDEN / ROZENDAAL – Als het nodig is, staan inwoners van de gemeenten Rheden en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.