Home / Doesburg-Regiobode / Pleidooi aan fietsers: ‘Zet je licht aan’

Pleidooi aan fietsers: ‘Zet je licht aan’

DOESBURG – Iedereen weet dat het gevaarlijk is om zonder goede fietsverlichting de weg op te gaan, maar toch heeft ongeveer een derde van de Nederlanders de verlichting niet in orde. Het is gebleken dat goede verlichting de kans op een aanrijding met 20 procent verkleint. Reden voor de gemeente en politie Doesburg om mee te doen aan de ANWB-actie ‘Zet je licht aan’, waarbij zogenoemde tags op de weg worden gespoten om fietsers te herinneren aan het belang van goede verlichting. Wethouder Birgit van Veldhuizen ging voor het stadhuis als eerste met krijtverf aan de slag, samen met de politie en een aantal vaste ANWB-vrijwilligers. Inmiddels zijn de tags op meerdere plekken in de stad te vinden.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Dit voorjaar alternatieve Wandel4Daagse Eerbeek

EERBEEK – De Stichting Wandel4Daagse Eerbeek heeft woensdagavond 24 februari besloten dat het ook dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.